Redactia.ro
Home » Știri » Monica Pop, atac dur la măsurile luate de autorități: „S-au pierdut vieți pentru că oamenii nu aveau unde să se ducă”

Monica Pop, atac dur la măsurile luate de autorități: „S-au pierdut vieți pentru că oamenii nu aveau unde să se ducă”

Monica Pop, atac dur la măsurile luate de autorități

Monica Pop nu este de acord cu măsurile luate de autorități pentru a stopa răspândirea coronavirusului. Medicul atrage atenția asupra faptului că orarul în care bătrânii pot ieși din case nu este unul bun și chiar a sugerat că aceasta a fost stabilit tocmai ca să îi facă pe cât mai puțini vârstnici să iasă afară.

„Cine iese la 7 și pentru ce? De ce să se trezească cu noaptea-n cap? Magazinele sunt încă închise Ce să facă la ora aia? E și rece..De ce 7 și nu 8? De ce 19, când e deja aproape noapte? Cine vrea să stea afară la orele astea? La 20,la 21 pînă la 22? E tîrziu, e noapte, vârstnicii se culcă mai devreme, se mai uită înainte și la programele tv! Toți doresc altă variantă! Asta nu e bună, spun toți!
Sau s-a făcut așa intenționat exact pentru ca oamenii să iasă cât mai puțin?”, a spus, revoltată Monica Pop.

Totodată, medicul a spus în repetate rânduri că unitățile medicale nu trebuiau închise pe perioada stării de urgență, pentru că există și alte boli, nu numai coronavirus. Ea a motivat că din această cauză s-au pierdut vieți omenești care puteau fi salvate în alte circumstanțe.

„Cei de la conducere nu au înţeles că sunt şi alte boli care există în paralel cu această viroză. Pacienţii trebuie trataţi pentru că boala nu stagnează pentru că este stare de urgenţă. S-au pierdut vieţi, pacienţii nu au avut unde să se adreseze sau a fost prea târziu”, a declarat doctorul.

Cum să ne protejăm cu ochelari

Monica Pop avertizează că masca de protecție nu este suficientă pentru a ne proteja de coronavirus, fiind nevoie și de ochelari, pentru că cei contaminați pot răspândi foarte ușor virusul, care poate fi contractat prin mucoasa ochilor.

Astfel, medicul spune că toți românii trebuie să poarte ochelari, pentru a se proteja de COVID-19.

Medicul a recomandat ca în fiecare seară să ne spălăm pe ochi cu apă rece, și la procedăm la fel și cu ochelarii.

„Suprafaţa oculară trebuie spălată cu apă rece seara şi ochelarii la fel. Ochelarii ar trebui să se igienizeze şi dacă nu este coronavirusul. Sunt nişte lucruri pe care oamenii trebuie să le ştie”, a spus Monica Pop pentru Fanatik.

De asemenea, medicul a recomandat să ne cumpărăm ochelari fără dioptrii, pentru că se găsesc peste tot, nu costă mult și ne protejează ochii de virusurile din aer.

“Fără doar şi poate, lumea trebuie să poarte ochelari de protecţie. Fără discuţie. Cei care nu au, pot să îşi cumpere o ramă de ochelari fără dioptrii. Se găsesc pe toate gardurile şi nu sunt scumpi. Oricum, protecţia trebuie făcută.

Degeaba are unul infectat mască, dacă strănută în jurul lui virusul intră pe suprafaţa oculară şi s-a contaminat de acolo. În al doilea rând, invers, oricine are virusul în nas, îl are şi în ochi. Acele viziere sunt foarte bune, dar ele sunt profesionale, nu umblă lumea pe stradă cu viziere”, a spus Monica Pop.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: