Redactia.ro
Home » Știri » Noi reguli în Marea Britanie! Toată lumea va avea acces gratuit la două teste anti-Covid pe săptămână

Noi reguli în Marea Britanie! Toată lumea va avea acces gratuit la două teste anti-Covid pe săptămână

Noi reguli în Marea Britanie! Toată lumea va avea acces gratuit la două teste anti-Covid pe săptămână

Guvernul din Marea Britanie a inițiat un program în care toată lumea va avea acces gratuit la două teste anti-Covid pe săptămână. 

Toată lumea va avea acces gratuit la două teste anti-Covid pe săptămână

Guvernul din Marea Britanie a venit cu un nou proiect pentru cetățeni, astfel că toți cetățenii din Anglia vor avea acces la două teste rapide pentru coronavirus săptămânal, începând de vineri.

Kiturile care pot oferi rezultate în aproximativ 30 de minute vor fi disponibile gratuit la punctele de testare, în farmacii sau vor fi distribuite prin poștă, în cadrul unei extinderi a programului de testare al guvernului.

Testele sunt deja oferite elevilor și familiilor acestora, precum și celor care trebuie să plece de acasă pentru a munci. Testele rapide se adresează celor fără simptome Covid și pot fi luate acasă. Criticii programului spun că acesta riscă să devină o risipă de bani „scandaloasă”.

Măsura vine într-o perioadă în care premierul Boris Johnson urmează să se întâlnească cu cabinetul pentru a semna planul privind următoarea etapă de eliminare a  restricțiilor în Anglia, care prevede redeschiderea magazinelor neesențiale, precum și funcționarea teraselor, a pub-urilor și a restaurantelor, începând din 12 aprilie. Johnson a salutat planul de a oferi tuturor teste începând cu 9 aprilie.

Reguli noi după Brexit. Ce trebuie să știe românii care călătoresc în Marea Britanie

De la 1 ianuarie, turiștii britanici vor putea intra mult mai greu pe teritoriul Uniunii Europene, chiar dacă cele două părți au căzut de acord asupra unei exceptări reciproce a obligativităţii vizelor. Acești turiști ar putea să fie nevoiți să arate că dispun și de o anumită asigurare, de resurse eficiente sau de un bilet de întoarcere în Regatul Unit, scrie româniatv.ro.

Sejurul turiștilor va fi limitat la cel mult 90 de zile într-o perioadă de 180 de zile. Pe de altă parte, europenii care vor intra pe teritoriul britanic vor putea face acest lucru doar pe baza cărții de identitate până în octombrie 2021. Însă, de la această dată va fi nevoie de pașaport, pentru sejururi de cel mult șase luni. Există însșă și excepții de la această regulă. Anumite categorii de însoțitori ai unui cetățean al UE vor avea nevoie și de viză.

De al 1 ianuarie 2021, în privința călătoriilor pentru afaceri, discuția nu este încă încheiată. Propunerea controalelor la frontieră în cazul călătoriilor de afaceri se află printre subiectele nerezolvate, la acest moment, de britanici și de europeni.

Pe de altă parte, europenii ar putea să aibă nevoie de un permis pentru alucra, dar nu și pentru a asista la o reuniune. Mai mult, cetățenii UE care vor beneficia de o ofertă de muncă în Marea Britanie vor trebuis ă demonstreze că au cunoștințe de limba engleză, iar nivelul salariatului este făcut prin lege.

Marea Britanie este considerată a doua destinație universitară preferată din lume, după SUA, iar studenții străini au adus economiei Regatului Unit 29 miliarde de euro, doar în anul 2015.

În ceea ce privește imigrația, aproximativ 1,3 milioane de britanici locuiesc în Uniunea Europeană. În Regatul Unit, peste 4,2 milioane de cetăţeni europeni au depus până la finalul lunii octombrie cereri pentru statutul de rezident.