Redactia.ro
Home » Știri » Decizie dură luată de englezi! Marea Britanie interzice sărutul în noaptea de Revelion

Decizie dură luată de englezi! Marea Britanie interzice sărutul în noaptea de Revelion

Decizie dură luată de englezi! Marea Britanie interzice sărutul în noaptea de Revelion

Marea Britanie interzice sărutul în noaptea de Revelion! Britanicii sunt nevoiți să renunțe la o tradiție importantă, în acest an din cauza pandemiei de coronavirus. 

Marea Britanie interzice sărutul în noaptea de Revelion

Marea Britanie a luat o decizie care i-a șocat pe cetățenii britanici. Se pare că acestora le este interzi să se sărute în noaptea dintre ani. Sărutul cuplurilor de la miezul nopții va fi stric interzis, în spațiile deschise, decizia fiind luată într-un context foarte grav, respectiv o evoluție neobișnuită a pandemiei de coronavirus.

Astfel, Marea Britanie interzice sărutul în noaptea de Revelion! Autoritățile au tras un semnal de alarmă asupra necesității păstrării distanței sociale, în noaptea dintre ani. Oamenii se vor putea săruta doar în interiorul casei, nu și în spațiile deschise.

Marea Britanie se confruntă cu un moment crucial

Marea Britanie se confruntă cu un moment crucial al pandemiei de COVID-19 și este foarte important ca toată lumea să urmeze îndrumările și să facă tot ce poate pentru a reduce transmiterea virusului.

”Am fost clari, premierul a spus anterior că este important ca toată lumea să urmeze recomandările şi să facă tot ce poate pentru a reduce transmiterea virusului. Acest lucru rămâne valabil în ajunul Anului Nou, aşa că le cerem oamenilor să respecte instrucţiunile şi să menţină contactul la minimum”, a transmis un purtător de cuvânt din Downing Street.

Marea Britanie interzice sărutul în noaptea de Revelion! Decizia vine după ce medicii i-au îndemnat pe britanici să nu petreacă cu prietenii în noaptea de Revelion, după ce spitalele au fost pline până la refuz de pacienți infectați cu COVID-19, în ziua de Crăciun. Mai nou, a apărut și o tulpină mutantă a virusului care a stârnit temeri pentru un al treilea val. Anumite zone din Anglia sunt blocate în niveluri stricte.

Dr. Katherine Henderson, președintele Colegiului Regal de Medicină de Urgență,a vorbit despre experiența sa în spital în ziua de Crăciun și i-a rugat pe britanici să nu se adune pentru sărbătorile de Revelion. Ea a declarat pentru BBC Breakfast:

”Nu adunați, purtați măști, spălați-vă mâinile, rămâneți separat – toate lucrurile despre care știm că avem nevoie de oameni să le ia foarte, foarte în serios”, a declarat Dr. Katherine Henderson.

Premierul a îndemnat cetățenii să exercite „o prudență extremă” în perioada festivă. Dar, indiferent de nivel, nici o persoană nu va putea întâmpina Anul Nou cu un toast în pub, întrucât Guvernul a spus că localurile trebuie să fie închise până la ora 23:00, potrivit spynews.ro.

Majoritatea sărbătorilor de Anul Nou au fost deja anulate din cauza pandemiei, Sadiq Khan anulând în septembrie iconicul foc de artificii din Londra. De la miezul nopţii, trei pătrimi din populaţia Angliei se vor afla în nivelul patru de restricţii. Acesta include ordinul de a rămâne acasă, iar magazinele neesenţiale, sălile de sport şi saloanele de cosmetică vor fi închise.