Redactia.ro
Home » Știri » Noi simptome ale variantei indiene de Covid: pierderea auzului sau cangrene

Noi simptome ale variantei indiene de Covid: pierderea auzului sau cangrene

Varianta indiana a coronavirusului

Varianta indiană a coronavirusului este tot mai periculoasă, avertizează specialiștii. Apar noi simptome, care indică faptul că acest tip de virus este mult mai periculos decât forma inițială, răspândită prima oară în lume.

Noi simptome ale variantei indiene de Covid: pierderea auzului sau cangrene

Pierderea auzului, formare cheagurilor de sânge, apariția cangrenei, dureri gastrice, amigdalită severă, inflamarea gâtului, sunt noi simptome indentificate la oamenii bolnavi cu noua tulpină indiană de Covid. Acestea au fost depistate de medicii din India, acolo unde această variantă a virusului face ravagii.

India se află în al doilea val al noii tulpini indiene de coronavirus . Hetal Marfatia, chirurg de la Spitalul Memorial Regele Edward din Mumbai spune că:„Fiecare persoană prezintă simptome diferite”, scrie Bloomberg.

Pacienți cu degte și picioare amputate din cauza simptomelor noii tulpini indiene de Covid

La unii pacienți apare cangrena din cauză că dezvoltă micro-trombi sau mici cheaguri de sânge, care duc la moartea țesutului, afirmă dr. Ganesh Manudhane,  cardiolog din Mumbai. El a tratat opt pacienţi pentru complicaţii tromboembolice în ultimele două luni. Din cei opt bolnavi, doi au necesitat amputarea unor degete sau a unui picior. “Am văzut 3-4 cazuri în tot anul trecut, acum e un pacient pe săptămână”, spune medicul indian.

Până în prezent, varianta indiană a coronavirusului s-a răspândit în peste 60 de ţări, în ultimele 6 luni. Astfel că, în unele zone ale lumii s-au impus restricții dure de călătorie, cum ar fi Australia şi SUA.  Varianta indiană este răspândită și în Europa: în Anglia şi Scoţia. În India, medicii mai spun că este alarmant faptul că noua tupină indiană se răspândește foarte rapid , mai ales printre copii.

De altfel, se speculează că acest tip de virus nu s-ar combate prin vaccin. Raed Araft, șeful DSU, a negat, miercuri, acest tip de informație. “Până acum, vaccinurile au o eficienţă variabilă, sunt studii care arată, unele poate mai puţin sau mai mult, dar nu înseamnă că nu au efect şi nu sunt eficiente. Se analizează dacă trebuie suplimentarea de doze cu anumite modificări. O să vedem. La acest moment, vaccinarea protejează şi reduce şansa să ai o formă gravă inclusiv cu tulpina indiană, din ce ştim, a afirmat el, după o ședință la Palatul Victoria.

Reprezentanții OMS au confirmat că noua variantă indiană este mult mai periculoasă decât prima formă a coronavirusului.

”Prezintă mutaţii care sporesc contagierile şi care pot totodată potenţial să o facă rezistentă la anticorpii dezvoltaţi graţie vaccinării sau în urma unei contaminări naturale. Însă, această variantă nu poate fi considerată singura responsabilă pentru creşterea spectaculoasă a cazurilor în India, care pare să fi lăsat garda jos prea devreme, permiţând ”adunări masive de persoane.

Aceste prime semne au fost ratate până când (contagierile) au ajuns la un punct de unde creşterea a fost verticală⁣. Pentru moment, este foarte dificil să luptăm împotriva virusului întrucât epidemia vizează mii de persoane şi se multiplică cu o viteză foarte dificil de stopat.

Va dura luni, dacă nu cumva ani pentru a atinge o rată de 70-80% de populaţie imunizată. În viitorul apropiat, va trebui să ne bazăm pe măsurile sociale şi sanitare deja testate şi aprobate pentru a stopa epidemia ”, a declarat Soumya Swaminathan, medic pediatru şi cercetătoare indiană.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: