Redactia.ro
Home » Stil de viață » Nu o mai luați! Efectele adeverse la cea mai comună pastilă din România

Nu o mai luați! Efectele adeverse la cea mai comună pastilă din România

Efecte paracetamol

Paracetamolul, una dintre cele mai folosite pastile de români atunci când au probleme de sănătate precum răceală, gripă sau durere de cap nu este atât de bună pe cât poate părea. Studii recente demonstrează că ne poate afecta comportamentul . 

Paracetamolul este nociv pentru organism

Acetaminofenul, cunoscut drept paracetamol este folosit adesea pentru dureri şi nu numai. Studii recente arată însă că ne poate afecata stilul de viață.  Poate avea efecte dincolo de cele deja cunoscute, iar potrivit unor noi cercetări, acesta îţi poate influenţa chiar şi comportamentul, transmite feminis.ro

Explicația specialiștilor despe paracetamol

Cercetătorii de la Baldwin Way, de la The Ohio State University, arată că administrarea de paracetamol sporeşte tendinţa individului de a-şi asuma riscuri, în urma unor cercetări menite să analizeze schimbările de comportament ale oamenilor atunci când aceştia iau medicamente comune, eliberate fără prescripţie medicală.

”Acetaminofenul pare să îi facă pe oameni să simtă mai puţine emoţii negative atunci când iau în calcul activităţi riscante – pur şi simplu nu se mai simt la fel de temători, spune neurocercetătorul Baldwin Way, de la The Ohio State University.

Studiul confirmă cercetări anterioare pe tema speculațiilor cum că paracetamolul nu este atât de bun pentru sănătatea omului.  Mai exact, acesta scoate la iveală că efectul de atenuare a durerii al acetaminofenului este combinat cu un impact asupra altor procese psihologice, cum ar fi scăderea receptivităţii individului la situaţii care i-ar putea răni sentimentele, reducerea empatiei şi chiar amorţirea funcţiilor cognitive.

Într-o manieră similară, potrivit acestui studiu recent, abilitatea individului de a percepe şi de a evalua riscurile unor acţiuni poate fi diminuată atunci când acesta ia acetaminofen. Potrivit altor studii, paracetamol constituie prima cauză de creșterea a cazurilor de hepatită în rândul populației. De asemenea, paracetamolul poate deveni extrem de toxic dacă este administrat în doze mari. Substanța componentă cu cel mai mare risc de toxicitate este N-acetyl-p-benzoquinona imina (NAPQI). Potrivit site-ului liverhelp.ro, paracetamolul este metabolizat la nivelul ficatului în totalitate, iar produșii pot ataca celula hepatică dacă sunt în exces. O doză considerată mare este de 7,5 g în 24 de ore pentru adulți.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: