Redactia.ro
Home » Știri » O navă care a dispărut în Triunghiul Bermudelor a fost găsită după aproape un secol. Ce au descoperit cercetătorii

O navă care a dispărut în Triunghiul Bermudelor a fost găsită după aproape un secol. Ce au descoperit cercetătorii

O navă care a dispărut în Triunghiul Bermudelor a fost găsită după aproape un secol. Ce au descoperit cercetătorii

O navă care a dispărut în Triunghiul Bermudelor a fost găsită după aproape un secol, iar acum s-a aflat ce au descoperit, de fapt, oamenii de știință.

În anul 1925, SS Cotopaxi a dispărut după ce pornise din Carolina de Sud către Cuba. Echipajul era format din 32 de persoane, iar această dispariție misterioasă este încă una din seria celor legate de-a lungul timpului de legenda Triunghiului Bermudelor.

O navă care a dispărut în Triunghiul Bermudelor, găsită după aproape un secol

De-a lungul timpului, o mulțime de vase și de avioane au dispărut în această zonă, fără o explicație logică. Însă, acum cercetătorii au anunțat că au reușit să găsească una dintre navele care au fost implicate în această listă a misterelor.

Rămășițele vasului Cotopaxi au fost descoperite la doar 65 de kilometri în largul mării, în apropiere de Saint Augustine. A fost descoperită de biologul marin și exploratorul Michael Barnette, care aflase despre aceasta când se afla la Londra. Epava era poreclită de localnici drept „Epava Ursului” și a fost găsită chiar în locația unde trimisese ultima oară semnalul SOS.

Omul de știință a descoperit că echipa de pe vasul Cotopaxi a transmis trei semnale de acest fel la doar două zile după ce a plecat din Charleston, Carolina de sud.

Michael Barnette a lucrat împreună cu un al scufundător, pe nume Al Perkins, dar și cu mai mulți experți de la Muzeul Maritim din Saint Augustine. Așa au aflat că „Epava Ursului” era, de fapt, chiar vasul Cotopaxi. Atunci când a plecat în călătoria ce avea să se încheie atât de misterios, transporta cărbune către orașul Havana din Cuba.

„Cotopaxi făcea parte din flota folosită în comerțul cu cărbune. Urma să fie doar o călătorie banală, la sfârșitul lui Noiembrie, în anul 1925. Însă, ceva s-a întâmplat în timpul acesteia fiindcă s-a transmis un mesaj disperat prin care se cerea ajutorul, apoi asta a fost. Nu s-a mai găsit niciodată epava, nu au găsit bărci de salvare, trupuri neînsuflețite sau orice altceva. Așa că noi am încercat să ne dăm seama ce anume s-a întâmplat, de fapt”, a povestit Barnette, conform LADBible.

Nu este prima navă care dispare în zona Triunghiului Bermudelor într-un mod misterios. Acest loc a stârnit de-a lungul timpului o mulțime de legende. Rămâne de văzut ce se mai află despre această epavă.

Sursă foto: Colaj Canva PRO/LADBible

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: