Redactia.ro
Home » Știri » Oamenii de știință sunt îngroziți! Un virus de 10 ori mai decât Covid-19 a făcut o mulțime de victime

Oamenii de știință sunt îngroziți! Un virus de 10 ori mai decât Covid-19 a făcut o mulțime de victime

Oamenii de știință sunt îngroziți! Un virus de 10 ori mai decât Covid-19 a făcut o mulțime de victime

Cercetătorii din nordul Kenyei sunt îngroziți de un virus de 10 ori la letal decât Covid-19. Aceștia depun eforturi ca să oprească coronavirusul Mers, ca să treacă din nou de la cămile la oameni. 

Mers este de 10 ori mai letal decât COVID-19

Potrivit publicațiilor din Kenya, schimbările climatice le îngreunează munca cercetătorilor. Studiile efectuate în ultimul an arată că virusul SARS-CoV-2 a apărut întâi la animale, după care s-a transmis la om. În urmă cu câteva ore bune, oamenii de știință au tras un semnal de alarmă și au spus că așa ar putea începe și următoarea pandemie.

Datele Predict, o alianță a experților în boli infecțioase din toată lumea, finanțată de Guvernul american, arată că 75% dintre bolile nou apărute la om în ultima perioadă provin de la animale. Cercetătorii au identificat deja 1.200 de virusuri zoonotice (care se pot transmite de la animale la oameni), însă estimează că mai există încă 700.000 de boli despre care încă nu se știe nimic.

Oamenii de știință sunt îngroziți! Astfel că, unul dintre animalele care le-a acaparat toată atenția experților este cămila. Și, deși, în general sunt foarte blânde, acestea se schimbă total în momentul în care încerci să te apropii de ele cu un ac pentru a le lua probe de sânge sau cu betișor cu vată prelevarea unor probe nazale și rectale, potrivit stirileprotv.ro.

“Te pot lovi cu piciorul. Te pot scuipa. Pot urina pe tine. Și oricine intră în contact cu ele ar putea lua acea infecție”, a explicat Millicent Minayo, care timp de doi ani a prelevat de la cămile în Marsabit, Kenya, relatează jurnaliștii de la BBC.

Cum se manifestă Mers

Această infecție se numește sindromul respirator din Orientul Mijlociu (Mers), un nou coronavirus care până acum s-a dovedit a fi de cel puțin zece ori mai mortal decât SARS-CoV-2. A fost descoperit în Arabia Saudită în 2012, iar până în 2016, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a identificat 1.761 de persoane infectate cu Mers-CoV. Dintre acestea, 629 au murit.

După o incubație de 8 – 12 zile, tabloul clinic al sindromului respirator din Orientul Mijlociu debutează printr-o pneumonie banală cu febră, frisoane, mialgii, cefalee, tuse, dispnee, si poate duce la o detresă respiratorie acută sau uneori la o insuficiență renală. Au fost semnalate de asemenea simptome gastrointestinale, inclusiv diareea. În aproximativ 36% din cazuri cu infecția MERS-CoV survine decesului pacientului. În prezent nu este disponibil nici un tratament specific antiviral, cu excepția ciclosporinei A. Vaccinurile sunt în curs de evaluare.

În aceste momente, specialiștii se luptă să testeze oamenii pentru infectarea cu Mers, în speranța că vor stopa răspânirea virusului înainte să se ajungă la o pandemie, cum s-a întâmplat cu COVID-19, una care ar putea amenința nu doar păstorii din Kenya, ci și oamenii din întreaga lume.

Deși cămilele pot fi purtătoare de virus, pericolul reprezentat de Mers pentru populația umană este provocat chiar de om. Din cauza schimbărilor climatice – provocate de om – perioadele de secetă au devenit mai frecvente, mai lungi și mai severe. Prn urmare, păstorii au fost nevoiți să renunțe la vaci pentru a crește cămile, animale care pot supraviețui fără apă perioade mai lungi, de până la câteva săptămâni.

Rezultatul este că un oamenii au ajuns să trăiască în contact strâns cu un număr tot mai mare de cămile – condițiile perfecte pentru răspândirea unei boli letale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: