Redactia.ro
Home » Știri » Omenirea ar putea fi lovită de noi virusuri mortale! Anunțul făcut de medicul care a descoperit ebola

Omenirea ar putea fi lovită de noi virusuri mortale! Anunțul făcut de medicul care a descoperit ebola

Omenirea ar putea fi lovită de noi virusuri mortale! Anunțul făcut de medicul care a descoperit ebola

Omenirea ar putea fi lovită de noi virusuri mortale! Anunțul a fost făcut de medicul care a ajutat la descoperirea maladiei Ebola în 1976. 

Omenirea ar putea fi lovită de noi virusuri mortale

Profesorul Jean-Jacques Muyembe Tamfum a anunțat că omenirea ar putea fi lovită de o nouă “boală X” care se răspândește la fel de repede precum COVID-19 și este mortală ca virusul african, scrie Daily Mail.

Cunoscutul cercetător din Republica Democratică Congo susține că viitoarele pandemii ar putea fi mai rele decât cea provocată de apariția virusului SARS-CoV-2. În Ingende, un pacient, care și-a păstrat anonimitatea, prezenta simptome timpurii ale febrei hemoragice.

“Suntem acum într-o lume în care vor apărea noi agenți patogeni și asta constituie o amenințare pentru umanitate”, a precizat profesorul Jean-Jacques Muyembe Tamfum, conform sursei citate.

El a fost testat Ebola, dar medicii se tem că este pacientul zero al “bolii X”. Acest nou agent patogen s-ar putea răspândi la fel de repede precum noul coronavirus, dar ar avea o rată a mortalității între 50 și 90%. “Boala X” este ipotetică în prezent, dar oamenii de știință se tem că ar putea duce la distrugere în întreaga lume, potrivit reprezentanților de la OMS.

Profesorul Jean-Jacques Muyembe Tamfum a prelevat primele probe de sânge de la victimele unei boli misterioase, numită ulterior Ebola, când era un tânăr cercetător. Maladia a provocat hemoragii și a ucis aproximativ 88% dintre pacienți și 80% din personalul care lucra la spitalul de misiune Yambuku când a fost descoperită prima dată. Fiolele de sânge au fost trimise în Belgia și SUA, unde oamenii de știință au găsit un virus în formă de vierme.

De ce apar astfel de virusuri

Celebrul microbiolog a avertizat cu privire la multe alte boli zoonotice, cu transmitere de la animal la om, care ar putea apărea. Printre acestea se numără febra galbenă, diferite forme de gripă, rabie și boala Lyme. Experții spun că numărul tot mai mare de astfel de virusuri este în mare parte rezultatul distrugerii habitatelor animalelor și comerțului cu animale sălbatice. Animalele vii din așa-numitele piețe “umede” reprezintă o amenințare mai mare, iar “Boala X” poate trăi în interiorul oricăruia dintre animalele de acolo.

În vârstă de 79 de ani, omul de știință Jean-Jacques Muyembe Tamfum a fost distins cu Premiul Christophe Mérieux pentru boli infecțioase de către Academia Franceză de Științe în urmă cu șase ani.

Muyembe a studiat medicina în Kinshasa, Republica Democratică Congo și la Universitatea din Leuven din Belgia. El s-a întors acasă în țara natală în 1976, când satul de nord Yambuku a fost lovit de o boală misterioasă. În prezent, conduce Institutul Național de Cercetare Biomedicală din Kinshasa, capitala Republicii Democrate Congo.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: