Redactia.ro
Home » Știri » Un nou virus care se transmite de la om la om. CDC trage un semnal de alarmă

Un nou virus care se transmite de la om la om. CDC trage un semnal de alarmă

Un nou virus care se transmite de la om la om

CDC a descoperit un nou virus destul de rar în Bolivia, care poate cauza febră hemoragică. Totodată, specialiștii au anunțat că acest virus se transmite de la om la om, acesta făcând parte din familia virsurilor care include și boala Ebola.

Un nou virus care se transmite de la om la om. CDC trage un semnal de alarmă

Potrivit cercetătorilor de la Centrul pentru Control și Prevenția Bolilor din STatele Unite ale Americii, a fost descoperit un virus rar din Bolivia, care poate cauza febră hemoragică. Specialiștii susțin că două persoane au transmis virusul Chapare către doi lucrători din spital în capitala Bolivia, La Paz. Unul dintre pacienți a murit, la fel și doi medici. Acest virus apare documentat în regiunea Chapare la aproximativ 600 de kilometri de La Paz, în 2004. „Am confirmat că un tânăr rezident, medic ambulanțier și un gastroenterolog au contractat virusul după mai multe contacte cu pacienți bolnavi. Doi dintre medici au murit. Credem că virusul se transmite prin contactul cu mai multe fluide corporale”, a declarat Catilin Cossaboom, epidemiolog în cadrul diviziei pentru patogeni și patologii a CDC.

Se pare că șobolanii ar fi purtătorii acestui virus, și a făcut transmisia de la om la om. De obicei, virusurile care se transmit doar prin fluide corporale sunt mai ușor de controlat decât cele care provoacă afecțiuni respiratorii, precum coronavirusul. Catilin Cossaboom a menționat că noul virus are simptome precum, febra, dureri abdominale, vomă, sângerări ale gingiilor, urticarie și dureri în spatele ochilor. Din cauza informațiilor prea puține despre acest virus, momentan nu există un tratament specific, pentru pacienții care au acest virus. Această descoperire a fost făcută, luni, în timpul unei conferințe anuale a Societății Americane de Medicină și Igienă Tropicală. Cercetătorii susțin că este posibil ca virusul să fi circulat ani la rând fără să fie depistat și că poate fi ușor diagnosticat greșit drept febra Denga.

Cazul chinezului ucis de hantavirus

Un bărbat a murit în luna martie a acestui an într-un autobuz din China. Acesta a fost testat pozitiv pentru un virus mult mai periculos decât coronavirusul, dar care prezintă simptome asemănătoare. Acesta a murit în timp ce se îndrepta spre casă și s-a descoperit ulterior că suferea de hantavirus. Celelalte persoane din autobuz au fost testate. Astfel, evenimentul a stârnit multă panică în China, pe lângă faptul că deja exista pandemia de coronavirus.

Specialiștii au asigurat întreaga populație chineză că acesta nu este un virus nou, spre deosebire de covid19. Specialistul suedez Sumaiya Shaikh a scris Twitter că hantavirusul a apărut pentru prima dată în anii 1950 în războiul american-coreean din Coreea. Cu toate că acesta este o boală rară, are o rată de 38% a decesului, conform Centrelor americane pentru controlul bolilor. Pacienții care se confruntă cu acest virus, au simptome specifice pacienților care se luptă cu coronavirus. „Nu există niciun tratament specific, vindecarea sau vaccin pentru infecția cu hantavirus„, a avertizat CDC. De asemenea, specialiștii au declarat că virusul provine de la șoarecii și șobolani. Astfel, oamenii pot contracta virusul venind în contact cu excremente de rozătoare infectate, urină și salivă, poate fi răspândit de la persoană la persoană.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: