Redactia.ro
Home » Știri » Șeful OMS: „Pandemia este un test și lumea îl pică”. Ce solicită reprezentanții organizației

Șeful OMS: „Pandemia este un test și lumea îl pică”. Ce solicită reprezentanții organizației

Tedros-Adhanom-Ghebreyesus, directorul OMS, vine cu un avertisment pentru întreaga populație. Potrivit spuselor acestuia, pandemia va lua sfârșit doar în momentul când toate țările vor reuși să o controleze, dar și că ”Pandemia este un este și lumea îl pică”.

Șeful OMS: „Pandemia este un test și lumea îl pică”

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, trage un semnal de alarmă pentru omenire. Tedros Adhanom Ghebreyesus a atras atenția că în lume a început un nou val de infectări și decese, din cauza coronavirusului. Potrivit declarațiilor acestuia, coronavirusul va putea fi ținut sub control abia atunci când toate țările vor încerca să gestioneze mai bine criza epidemiologică, scrie Digi 24.

 Directorul OMS a ținut un discurs adresat Comitetului Olimpic Internațional din Tokyo. Acesta a mai precizat că la nivel mondial este un eșec de distribuție de medicamente, vaccinuri și tratament, ceea ce duce la o „pandemie cu două căi”. Acesta a spus și că sunt unele țări care blochează vaccinarea. ”La 19 luni de la pandemie și la șapte luni de la aprobarea primelor vaccinuri, suntem acum în stadiile incipiente ale unui alt val de infecții și decese.Pandemia se va termina atunci când lumea va alege să îi pună capăt. Este în mâinile noastre. Avem toate instrumentele de care avem nevoie: putem preveni această boală, o putem testa și o putem trata”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS solicită tuturor statelor să atingă pragul de imunizare de 70% din populație, până la mijlocul anului viitor, încât boala să fie sub control.

Valul patru al pandemiei tot mai aproape. Ce spune ministrul Sănătății român despre acest lucru

Potrivit ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, valul patru va fi cel al persoanelor nevaccinate anti-Covid. Ioana Mihăilă a precizat că doar 1% dintre cei imunizați au mai contractat boala.

”Ne pregătim de valul patru încă de la finalul valului trei. Atunci când am modificat ordinul pentru redeschiderea spitalelor, am solicitat spitalelor şi direcţiilor de sănătate publică să ataşeze un plan de revenire a numărului de paturi destinate pacienţilor COVID la un număr mai mare, dacă se observă o recrudescenţă a cazurilor. Dar aici vorbim de situaţia nefericită în care avem mulţi pacienţi spitalizaţi. Ce trebuie să fim conştienţi este că şi în aceste ţări în care, într-adevăr, numărul de cazuri a crescut, nu a crescut semnificativ sau nu atât de mult ca în valurile anterioare numărul spitalizărilor şi numărul deceselor. Practic, chiar dacă cazurile au crescut, persoanele vaccinate nu au risc de a dezvolta formă severă de boală”, a declarat Mihăilă, duminică, la Digi 24.

Ioana Mihăilă îi îndeamnă și pe cei care au avut Covid să se imunizeze, chiar dacă au dezvoltat anti-corpi și ar putea face ulterior o formă mai ușoară.

“Cred că sub un procent dintre persoanele vaccinate s-au îmbolnăvit, cel puţin din datele pe care le-a transmis CNCAV. Ce ştim este că, de exemplu, din pacienţii infectaţi cu tulpina Delta avem trei decese confirmate la ultima raportare a INSP şi niciunul dintre aceştia nu era vaccinat. Acest val patru va fi, de fapt, un val al nevaccinaţilor, aceştia vor fi principalii afectaţi”, a mai spus Ioana Mihăilă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: