Redactia.ro
Home » Știri » Orașul din România în care iei mâncare fără să plătești. Ce trebuie să faci în schimb

Orașul din România în care iei mâncare fără să plătești. Ce trebuie să faci în schimb

GALERIE FOTO (4) mancare

Localitatea prahoveană Câmpina are acum un frigider comunitar, unde unii oameni donează alimente, iar alții iau mâncare după nevoi.

Carnea și peștele sunt de evitat pentru că necesită anumite certificate, în rest toate produsele sunt binevenite.

Cine aprovizionează frigiderul comunitar

Deși cei mai puțin norocoși sunt invitați să se servească singuri cu tot ce poftesc, nimeni nu ia cantități prea mari, ci lasă și pentru alții. Persoanele vulnerabile, care au nevoie de alimente, deschid frigiderul și își procură astfel mâncarea zilnică, de care au nevoie.

Proiectul este unul implementat în municipiul Câmpina, până acum pe listă înscriindu-se 350 de oameni sărmani.

Pentru Narghita, mamă a opt copii, frigiderul comunitar este o plasă de siguranță și nu doar pentru ea, pentru întreaga familie. Femeia a trecut prin situații în care a fost nevoită să ia orez, ulei, pastă de tomate și dulciuri pentru cei mici de la frigiderul comunitar.

„Când primim câte ceva suntem mulțumiți, ne pare bine că poate nu avem în ziua aia”, a spus femeia, pentru ProTV. „Niște salam, cașcaval, iaurt pentru copilaș, ceva dulce. Am mai lăsat și pentru alții”, a spus o altă femeie care sunt alimentele pe care le-a luat de la frigiderul comunitar.

350 de familii, înscrise în proiect

Frigiderul comunitar este un proiect cu finanțare europeană, scopul fiind, evident, acela de a ajuta familiile nevoiașe să își asigure traiul de pe o zi pe alta. Frigiderul este alimentat zilnic, de către localnicii cu suflet mare, atenți la nevoile celor mai puțin norocoși.

„Un domn de 75 de ani a venit și a adus salam, cașcaval, iaurturi, cumpărate din pensia sa. Știți cât de mult contează ca un om să îți mulțumească pentru că a avut ocazia, pentru prima dată, să mănânce cașcaval?”, spune managerul proiectului, Valentin Dimon, conform Observatorul prahovean.

foto: observatorulph.ro

„Singura condiție este ca acestea să aibă un venit sub 1000 de lei pe membru de familie sau să fie fără niciun venit. Ideea de bază a proiectului este: comunitatea ajută comunitatea”, a precizat managerul proiectului Frigiderul Comunitar.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: