Redactia.ro
Home » Știri » Orban închide școlile! Când se întâmplă asta…

Orban închide școlile! Când se întâmplă asta…

Noul premier al Romaniei. Cine îl va înlocui pe Orban la Palatul Victoria

Orban închide școlile! Când se întâmplă asta…

Premierul României, Ludovic Orban este la un pas să închidă școlile și să trimită copiii în online. Acesta a precizat că dacă rata de infectare din București trece de 3 la mia de locuitori, noi restricții vor fi impuse în capitala.

După un control la Direcția de Sănătate Publică din București, Ludovic Orban a ținut să precizeze că va lua masuri drastice în ceea ce privește școlile. Acesta a declarat că dacă rata de infectare va continua să crească și daca va depăși 3 la mia de locuitori, atunci școlile din București vor trece în regim online. Șeful executivului a precizat că nu exclude nici carantinarea pentru anumite zone din București, dacă numărul îmbolnăvirilor continuă să crească. „Dacă e depășită rata de incidență de 3 la mie, cazuri cumulate pe utlimele 14 zile, școlile vor trece în regim online integral. De asemenea – aici trebuie făcută o evaluare foarte serioasă, ştiţi că, de regulă, am zis că scoatem focarele, cazurile care nu reflectă răspândirea în comunitate. Se poate ajunge la carantinarea anumitor zone, sperăm să nu se ajungă aici și am convingerea că oamenii înțeleg situația prin care trecem, că vor avea grijă și se vor păzi de infectare”, a precizat Orban.

Trecerea la scenariul roșu este posibilă

Potrivit declarațiilor făcute de Ludovic Orban, trecerea la scenariul roșu se poate întâmplă oricând, mai ales dacă Bucurestiul depășește rata de infectare, la peste 3 la mia de locuitori. La indicele peste 3 la mie e prevăzut în ordinul comun Ministerului Sănătății și Ministerului Educației ce înseamnă trecerea la scenariul roșu și anume învățământ online”, a conchis acesta. Amintim cifrele de astazi, potrivit Grupul de Comunicare Strategica:

  • Sâmbătă, 10 octombrie, România trece de 150.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.  Autoritățile au anunțat 3.517 de noi cazuri de COVID19 în ultimele 24 de ore. Astfel, bilanțul a ajuns la 152.403 de cazuri, dintre care 116.628 de persoane au fost declarate vindecate și externate.
  • Până în prezent, 5.358 de persoane infectate cu coronavirus au murit. În ultimele 24 de ore au fost raportate 59 de decese.
  • 629 de persoane sunt internate la ATI

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: