Redactia.ro
Home » Stil de viață » Părintele Calistrat, rezolvare pentru cei care nu se pot lăsa de fumat. Cine l-a ascultat: „Mă cam arde stomacul, parcă nu mai am poftă așa mult”

Părintele Calistrat, rezolvare pentru cei care nu se pot lăsa de fumat. Cine l-a ascultat: „Mă cam arde stomacul, parcă nu mai am poftă așa mult”

Părintele Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași, este un duhovnic cu har, la care ajutorul căruia apelează români din toată ţara. Oamenii merg la el cu diferite probleme, de la cele mai mici la cele mai mari.

Printre care şi dependenţa de tutun. Părintele are o rezolvare şi pentru acest păcat.

Spune „Tatăl Nostru” de 12 ori

Dependenţa de ţigară nu ar mai fi o problemă, dacă toți cei care îmbrățișează acest viciu urmează sfaturile părintelui Calistrat Chifan.

Părintele Calistrat încurajează credincioșii care nu pot scăpa de fumat să spună rugăciunea „Tatăl Nostru” de 12 ori și „Împărate ceresc”, tot de 12 ori, înainte de a pune țigara în gură. În acest fel, toți cei care se confruntă cu temutul viciu vor scăpa de el numaidecât.

„Eu i-am dat unui băiat un canon, am văzut că nu am cu cine mă înțelege și mi-a plăcut, reacția lui a fost una creștină. Zice: „Părinte, știu că mă rugați de atâția ani să las țigara.

Nu pot, părinte! Mor fără țigară! Înțelegeți că-s dependent de ea?” – Da, mă, puiule, da` îți bați cuie la sicriu. – „Știu, părinte, și asta”. Zic, uite, îți dau un canon.

De fiecare țigară pe care o fumezi, o dată îmi spui 12 Tatăl Nostru și o dată îmi spui 12 Împărate Ceresc. Nu a spus nu. A spus: „Da, părinte, măcar să vadă Dumnezeu că eu am bunăvoință și Îl iubesc”, a declarat părintele Calistrat Chifan pentru BZI.

Mântuirea prin rugăciune

Părintele Calistrat i-a rugat pe oameni să nu uite de rugăciune. Slava adusă Domnului trebuie să facă parte din viaţa noastră, în fiecare zi, conform duhovnicului.

Că m-a întrebat odată o doamnă, foarte școlită, de altfel: „Părinte, de ce credeți dumneavoastră că e nevoie să ne rugăm zilnic, mereu cu aceeași rugăciune, la Îngerul Păzitor?”

Zic, de ce credeți dumneavoastră că într-o curbă sau într-un deal povârnos sau într-un drum alunecos stă tot timpul indicatorul pus acolo? De ce credeți că rămâne pe drum, chiar dacă nu trec mașini? Pentru faptul că oricine trece pe acolo, trebuie să știe ce urmează.

Ei, în clipa în care mata te rogi îngerului, de fapt îți păstrezi indicatorul de circulație spre cer, la Tronul lui Dumnezeu, pe care nu-l cunoaște nimeni mai bine, acest traseu, decât îngerul tău păzitor, care te ia de mânuță, când ai ieșit din viață, și se oprește cu tine la Tronul Sfintei Treimi.

El este singurul care te cunoaște și știe cum să te ducă la tronul lui Dumnezeu”, a explicat Părintele Calistrat Chifan pentru sursa amintită.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: