Redactia.ro
Home » Știri » Patroana firmei pirotehnice de la Colectiv a fost găsit moartă în casă! Ce s-a întâmplat de fapt

Patroana firmei pirotehnice de la Colectiv a fost găsit moartă în casă! Ce s-a întâmplat de fapt

Patroana firmei pirotehnice de la Colectiv a fost găsit moartă în casă! Ce s-a întâmplat de fapt

Daniela Niţu, patroana firmei pirotehnice care a organizat focul de artificii de la Colectiv, ar fi fost găsită moartă în casă. Aceasta primise cea mai mare pedeapsă în dosarul Colectiv.

Patroana firmei pirotehnice de la Colectiv a fost găsit moartă în casă! Ce s-a întâmplat de fapt

Daniela Niţu a fost găsită moartă în casa în care locuia. Potrivit surselor Observator, femeia era moartă de mai bine de 24 de ore. Serviciul de omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei a deschis dosar de moarte suspectă. Aceasta nu avea traume pe corp.

Daniela Niţu a fost dusă la IML, unde i se va face autopsia. Membrii familiei nu ar mai fi luat contact cu Daniela Niţu de 3 zile şi au alertat autorităţile. Femeia primise cea mai mare pedeapsă în dosarul Colectiv.

”În data de 16..08.2021, prin apel 112, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată cu privire la faptul că într-un apartament din sectorul 5 a fost găsită decedată o femeie de 44 de ani. Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Biroul Morți Supecte și Ucideri din Culpă din cadrul Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul. Trupul neînsuflețit a fost ridicat și transportat la INML în vederea efectuării necropsiei”, a anunţat Poliţia.

Daniela Nițu a fost acuzată în Dosarul Colectiv

Daniela Niţu a fost soţia acţionarului principal de la firma pirotehnică care a organizat focul de artificii de la Colectiv, ea însăşi acţionar. Aceasta a fost reţinută în 2019, fiind acuzată de favorizarea infractorului şi a primit cea mai mare pedeapsă. Administratorii firmei care au organizat focul de artificii la clubul Colectiv, SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, erau bănuiţi că au distrus probe ce i-ar putea face complici la tragedie. Cei doi soţi au negat de fiecare dată orice legătură cu clubul Colectiv.

Femeia a fost condamnată în 16 decembrie 2019 la pedeapsa cea mai grea de 12 ani si 8 luni inchisoare, precum si 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,g Cp, decizia nefiind definitivă.

Incendiul din 30 octombrie 2015 a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul ”Mantras of War”. Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit tragediei. Conform datelor existente, focul a fost provocat de către artificiile folosite în timpul concertului. Artificii care au dus la aprinderea buretelui poliuretanic (ușor inflamabil) folosit pentru antifonare de pe un stâlp al clădirii. Flăcările s-au extins foarte repede în tot clubul provocând leziuni – în unele situații cauzatoare de moarte, prin combustie, asfixie, intoxicații cu monoxid de carbon și alte gaze, unui număr semnificativ dintre participanții la concert.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: