Redactia.ro
Home » Stil de viață » Patru curiozități despre Turnul Eiffel pe care puțini le cunosc

Patru curiozități despre Turnul Eiffel pe care puțini le cunosc

curiozități despre Turnul Eiffel

Turnul Eiffel este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din lume. Totuși, deși este admirat de mii de oameni zilnic, sunt unele lucruri pe care nici măcar acum nu le știm despre această construcție.

Curiozități despre Turnul Eiffel. Lucruri neștiute despre acesta

Turnul Eiffel este una dintre cele mai impresonante clădiri ale lumii, fiind capitala romantismului și locul ideal pentru o vacanță de neuitat. Aceste lucruri le știa deja toată lumea, însă iată câteva lucruri pe care poate nu le știai!

De unde vine numele Turnului Eiffel

Numele Turnului Eiffel vine de la inginerul constructor Gustave Eiffel, cel care era în fruntea companiei care a constuit faimoasa clădire. Inițial, Turnul Eiffel trebuia să stea în picioare pentru 20 de ani, iar apoi să fie demolat. Cum s-a dovedit util în telecomunicații, s-a luat decizia ca turnul să nu mai fie demolat.

Când a fost terminat Turnul Eiffel și când a început construcția

Construirea Turnului Eiffel a durat doar doi ani, iar pentru realizarea lucrării au fost 250 de angajați. Dintre aceștia, unul singur și-a pierdut viața, lucru surprinzător la acea vreme, având în vedere normele de siguranță existente atunci. Turnul a început să fie construit în 1887, iar marea deschidere a avut loc în martie 1889. În luna mai, Turnul Eiffel era deja vizitat de primii oameni.

Ce înălțime are, de fapt, Turnul Eiffel

Turnul Eiffel a fost la vremea ei cea mai înaltă construcție din lume, dar și multă vreme după aceea. De altfel, Turnul Eiffel a fost cea mai înaltă clădire din lume pentru 41 de ani. Turnul Eiffel are o înălțime de 300 de metri, fără antena sa din vârf. Cu aceasta, el are 324 de m. Turnul Eiffel are cinci milioane de lumini, fiind unul dintre motivele pentru care Parisul este numit „Orașul luminilor”. Francezii numesc Turnul Eiffel și „Doamna de fier”, acesta având 10.000 de tone.

Turnul Eiffel este cel mai vizitat din lume

Site-ul oficial al construcției arată că Turnul Eiffel este cea mai vizitată clădire din lume, potrivit informațiilor de acolo, șapte milioane de oameni vizitează turnul pe an. În total, de la inaugurarea sa, Turnul Eiffel a fost vizitat de 250 de milioane de oameni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: