Redactia.ro
Home » Sport » Pe ce a cheltuit Magic Johnson 1 milion de euro

Pe ce a cheltuit Magic Johnson 1 milion de euro

GALERIE FOTO (7) Magic Johnson, NBA

Fosta vedetă din NBA, Magic Johnson adoră să navigheze. În fiecare vacanță își închiriază un yacht și alege o destinație din Europa.

Anul acesta, fostul baschetbalist a dat 1 milion de euro pentru a închiria o ambarcațiune pentru o săptămână. Și-a luat familia și câtiva prieteni și a mers la Dubrovnik. Yacht-ul este unul special. Este cel mai mare yacht construit vreodată în Statele Unite din 1930. Aquila este o ambarcațiune uriașă de lux, cu 7 apartamente, sală de fitness, piscină, cinematograf, sistem de sonorizare de ultimă generaţie şi pupitru pentru DJ. După ce a ancorat în port și a coborât pe țărm, fostul jucător de la Los Angeles Lakers a fost recunoscut de fanii, care s-au înghesuit să facă facă poze cu el. În alți ani fostul mare baschetbalist a vizitat cu ambarcațiunile pe care le-a închiriat Franța și Italia.

Cum a luptat Magic Johnson cu o boală cumplită

În vârstă de 60 de ani, Magic Johnson este unul dintre cei mai cunoscuți baschetbaliști. A fost campion de cinci ori în NBA. În urmă cu aproape 30 de ani a trecut printr-o experiență dură. A fost diagnosticat cu SIDA. A luptat însă cu boala necruțătoare și de-a lungul timpului a ajutat o mulțime de oameni bolnavi.

“Pe 3 noiembrie 1991, părăseam sportul care îmi era foarte drag, casa mea, Lakers. Din acea zi, am educat oamenii asupra pericolului SIDA. M-am salvat pe mine şi am salvat vieţi! I-am învăţat pe tinerii sportivi din lumea întreagă ce înseamnă această maladie. În 1991, nu exista decît un singur medicament. Astăzi, sînt treizeci. Începutul a fost înfiorător, pentru că trebuia să iau atîtea medicamente, ceea ce era absolut nou pentru mine. Înghiţeam între zece şi cincisprezece pastile pe zi, pentru că medicii nu ştiau să dozeze tratamentul din cauza greutăţii mele. Apoi, cu timpul, numărul pastilelor a scăzut, iar eu nu trebuia decât să fiu disciplinat. Moartea nu mă interesa, viaţa, da!. Eram pregătit să mă bat pentru ea. Am un spirit puternic, sunt un competitor de cursă lungă. Aşa că am văzut în HIV un adversar la baschet. Şi l-am atacat, am făcut totul, totul, ca să-l elimin. Nu, nu mi-a fost şi nu mi-e frică de moarte!”, spunea în urmă cu aproape 10 ani baschetbalistul, celor de la L’Equipe.

Loading...