Redactia.ro
Home » Știri » Pe străzile din Beirut răsună protestele oamenilor revoltați. Se cer demisiile tuturor oficialilor

Pe străzile din Beirut răsună protestele oamenilor revoltați. Se cer demisiile tuturor oficialilor

Pe străzile din Beirut răsună protestele oamenilor revoltați. Se cer demisiile tuturor oficialilor

Tragedia din Beirut a adus oamenii în pragul disperării. Șocul și furia au determinat poporul libanez să se manifeste ca într-o revoluție scandând demisia politicienilor aflați la conducere.
Manifestațiile protestatarilor au depășit limitele, poliția fiind nevoită să folosească gaze lacrimogene și chiar gloanțe de cauciuc.

Libanezii își varsă furia prin proteste

Mânia oamenilor a soldat cu alți răniți pe lângă cei declarați marți în ziua exploziei. Protestatari cu răni ușoare au beneficiat de îngrijiri medicale la fața locului, iar alții au fost transportați la spital din cauza gravelor efecte în urma revoltelor.

Pagubele sunt din nou de ordin uman, un ofițer de poliție decedând pe parcursul acțiunilor periculoase la care a asistat împreună cu alți colegi.

Nemulțumirile oamenilor sunt legate de iresponsabilitatea cu care cei din fruntea țării au permis deliberat condamnarea întregii capitale. Dacă s-ar fi luat măsuri de când s-au semnalat primele nereguli cu materialele extrem de periculoase, s-ar fi evitat catastrofa de marți din Beirut.

Însăși prim-ministrul libanez a asigurat poporul că va introduce legislația pentru alegeri anticipate în urma demiterilor cauzate de proteste.

Beirutul cere demisii în masă

Libanul a pierdut zeci de oameni iar pagubele nu sunt doar de ordin uman ci și material. Situația este cu atât mai gravă pentru că țara lor  se afla și în cea mai mare recesiune economică. Moneda libaneză se află într-o prăbușire liberă pierzându-și  aproximativ 80% din valoare.

Ambasada Statelor Unite a transmis printr-un comunicat că poporul libanez este îndreptățit să ceară explicații și să-și manifeste nemulțumirile, însă într-un mod complet pașnic și nicidecum violent pentru că metoda aceasta poate aduce alte suferințe.

Ambasadorul SUA mai declară și că liderii Libanului trebuie să țină cont de dorințele cetățenilor și să ia toate măsurile cuvenite pentru a sprijini interesul comun.

Doi miniștrii au demisionat dar oamenii cer în continuare schimbarea clasei politice pe care o consideră în întregime responsabilă de declinul Libanului.

Loading...