Redactia.ro
Home » Știri » Pensiile din România se majorează de la 1 ianuarie 2022. Raluca Turcan a făcut anunțul

Pensiile din România se majorează de la 1 ianuarie 2022. Raluca Turcan a făcut anunțul

Pensiile din România se majorează de la 1 ianuarie 2022. Raluca Turcan a făcut anunțul

Pensiile din România se majorează de la 1 ianuarie 2022. Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan a făcut precizări și în privința procentului de indexare.

Pensiile din România se majorează de la 1 ianuarie 2022. Raluca Turcan a făcut anunțul

Anul 2022 va debuta cu vești excelente pentru milioanele de pensionari din România. Aceștia urmează a avea venituri mai mari. Conform ministrului interimar al Muncii, Raluca Turcan, pensiile vor fi indexate de la 1 ianuarie, cu un procent cuprins între 6% şi 12%, în funcţie de buget. În ceea ce privește o indexarea mai devreme a pensiilor, în decembrie, oficialul Guvernului a a spus că aceasta este ”imposibil de realizat”.

”O să vă spun un lucru care este imposibil de realizat şi anume indexarea pensiilor de la 1 decembrie. De la 1 ianuarie le indexăm oricum. Am anunţat cu minim 6% şi, în funcţie de cum se aşază bugetul, venituri-cheltuieli, între 6 şi 12 procente este posibilă orice majorare. Însă unii îşi doresc foarte tare să crească de la 1 decembrie. Da, şi noi ne dorim, însă lucrul acesta se face legal, da? Pentru a avea bază legală îţi trebuie un act normativ care să facă posibilă această indexare de la 1 decembrie, în condiţiile în care cupoanele de pensie se tipăresc deja în noiembrie. Deci noi, acum, tipărim taloanele de pensie pentru luna decembrie. Tehnic nu este posibil. De la 1 ianuarie le indexăm oricum”, a afirmat ministrul Muncii marţi seară, conform Profit.ro.

Turcan a mai precizat că în 2022 va avea loc o primă prezentare a legii pensiilor, iar la finalul anului proiectul de act normativ va fi transmis Parlamentului, conform negocierilor cu Comisia Europeană pe marginea PNRR, scrie fanatik.ro.

Ce spune PSD despre creșterea pensiilor

În debutul acestei săptămâni, Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, a anunțat că liderii PSD au votat în Consiliul Politic Național pentru realizarea unei coaliții guvernamentale cu PNL. Vorbind despre măsurile imediate după intrarea în Executiv, Grindeanu a spus că PSD susţine majorarea salariului minim de la 1 ianuarie şi din nou de la 1 iulie 2022, precum şi creşterea pensiilor, de la 1 decembrie, dar şi a alocaţiilor pentru copii.

”PSD propune aplicarea Legii 127, respectiv indexarea de la 1 decembrie a pensiilor cu 11%, creşterea indemnizaţiei sociale cu 200 lei, la 1000 lei pe lună, şi creşterea alocaţiilor pentru copii de al 1 decembrie 2021”, a spus, luni, 8 noiembrie, Sorin Grindeanu, într-o conferință de presă de la sediul PSD.

În aceste condiții, rămâne de văzut planul pe care PSD și PNL îl vor adopta în privința calendarului de majorare a pensiilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: