Redactia.ro
Home » Monden » Petrică Mîțu Stoian avea o familie secretă! Interpretul era nepotul unei artiste foarte cunoscute

Petrică Mîțu Stoian avea o familie secretă! Interpretul era nepotul unei artiste foarte cunoscute

GALERIE FOTO (2) Petrică Mîțu Stoian avea o familie secretă! Interpretul era nepotul unei artiste foarte cunoscute

Petrică Mîțu Stoian avea o familie secretă! Artistul a vorbit foarte rar despre familia lui, deși avea cu ce se mândri.

Petrică Mîțu Stoian avea o familie secretă! Interpretul era nepotul unei artiste foarte cunoscute

Petrică Mîțu Stoian a fost un interpret de muzică populară cunoscut în toată România însă puțină lume știe că acesta a fost nepotul unei artiste uriașe, care însă a refuzat celebritatea. Artistul, care s-a născut în comuna Isverna, județul Mehedinți, a fost nepotul Domnicăi Trop, în vârstă de 83 de ani, o artistă incredibilă care a refuzat să-și părăsească locurile natale deși a câștigat locul 1 la festivalul ”Cântarea României” și i-a impresionat cu vocea ei pe Ion Dolănescu sau Maria Ciobanu.

Domnica Trop, supranumită ”Ciocârlia din Munții Mehedințiului”, este considerată o adevărată comoară a folclorului românesc în formă brută, neprelucrată și nealetartă de trecerea timpului. Domnica Trop are propriul festival, care-i poartă numele și care are loc de 10 ani încoace, în Gorj. De asemenea, în 2013, Comisia Națională pentru Salvgradarea Patrimoniului Cultural Imaterial i-a acordat Domnicăi titlul de ”Tezaur Uman Viu UNESCO”.

Petrică Mîțu Stoian avea o familie secretă! Interpretul era nepotul unei artiste foarte cunoscute

Mătușa lui Petrică Mîțu Stoian nu se recomandă nici azi ca artistă sau interpretă populară ci ca ciobăniță, asta pentru că a învățat să cânte pe vremea când mergea la pășunat cu oile și caprele iar atunci când i s-a oferit șansa să rămână în București, a refuzat, preferând să rămână pe meleagurile natale.

Domnica Trop, supranumită Tezaurul Uman Viu

Domnica Trop și-a început cariera la 19 ani, iar la 27 de ani a fost chemată la București. În anii 70, ea a fost invitată să cânte la un concert la care dirijor era marele Parschiv Oprea. Domnica l-a privit încurcată și i-a spus: ”Nu mai dați așa din mâini că mă încurcați”.

Descoperită de învățătorul Vasile Căpăstraru, Domnica a fost prezentată de acesta soliștilor Maria Ciobanu și Ion Dolănescu, aflați în turneu la Isverna. Dolănescu a fost pur și simplu fermecat de vocea femeii și a invitat-o la București, la radio. Aici a cunoscut-o pe realizatoarea Marioara Murărescu, prin intermediul căreia a ajuns să înregistreze pentru televiziune.

Domnica Trop, trăiește astăzi dintr-o pensie de câteva sute de lei și a povestit, într-un interviu, cum a refuzat ”Capitala”. Ea a dezvăluit că unul dintre motivele pentru care a preferat să se întoarcă în satul natal a fost pentru a-și salva căsnicia. „Soţul meu, într-o seară mi-a spus pe şleau: Auzi Domnică, nici eu nu rămân în Bucureşti, nici tu. Dacă cumva tu îţi găseşti pe aici vreun cântăreţ şi te duci cu el, eu ce fac? Eu rămân un derbedeu, fără soţie, fără familie. Lasă că mai bine ne întoarcem la Isverna”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: