Redactia.ro
Home » Știri » Piața auto va cunoaște schimbări importante!

Piața auto va cunoaște schimbări importante!

Piața auto va cunoaște schimbări importante!

Piața auto se va confrunta cu niște schimbări destul de importante.

Este vorba despre onstructorul auto francez Renault SA, proprietarul Dacia. Acesta dorește să relanseze discuţiile în vederea unei fuziuni cu partenerul japonez Nissan Motor Co Ltd. Acest lucru este preconizat să se întâmple în următoarele 12 luni. Acesta se dorește a fii primul pas spre crearea unui conglomerat auto mai mare. Ca și perspectivă de viitor proiectul are în vedere o ofertă comună pentru preluarea Fiat Chrysler Automobiles NV.

Aceste planuri îl au ca inițiator pe Carlos Ghosn, fostul director general de la Renault şi preşedinte Nissan. În luna noiembrie a anului trecut, acesta a fost arestat în Japonia pentru nereguli financiare.

Firmele Renault şi Nissan au declarat public că interesul lor este axat pe a face această alianţă să fie prosperă, înainte de a aduce din nou în discuție modificarea structurii de capital a alianţei. Se pare că recenta creare a unui nou consiliu de administraţie a alianţei Renault-Nissan, condus de preşedintele Renault, Jean-Dominique Senard, a câștigat încrederea că alianța poate să progreseze.

Compania rezultată în urma fuziunii dintre Renault şi Nissan ar urma ulterior să lanseze noi achiziţii care i-ar extinde capitalul economic și întreg spectrul comercial. Acest lucru îi va sprijini enorm în lupta pentru dominaţia mondială purtată cu Volkswagen şi Toyota. Consecința ar putea fi o modificare majore pe piața auto.

În urmă cu doi-trei ani Carlos Ghosn a mai avut discuţii în vedere unei fuziuni între Renault şi Fiat Chrysler. Aceste propuneri au fost însă anulate în urma dezacordului primit din partea Guvernului francez.

În prezent, Fiat Chrysler Automobiles NV caută în mod activ un parteneriat sau o fuziune.

Preşedintele FCA, John Elkann s-a întâlnit cu mai mulţi rivali. Acesta a încercat astfel să găsească o tranzacţie care să consolideze firma. este posibil ca cei de la Renault și Nissan să piardă ocazia alianței cu FCA. Mai întai firma franceză trebuie să-și rezolve propriile probleme. Acest lucru este de durată. În consecință FCA ar putea avea timp să finalizeze cu succes o alianţă cu un alt grup.

FCA este un constructor auto de talie medie. Firma produce cinci milioane de vehicule pe an şi deţine mărcile Jeep şi Alfa Romeo. Cu toate acestea ar fi o ţintă costisitoare pentru o preluare. Motivul este capitalizarea de piaţă de peste 20 de miliarde euro. Prin comparație, Renault, Nissan şi cel de al treilea membru al alianţei, Mitsubishi, au împreună un capital de piaţă de peste 50 de miliarde euro.

Renault şi Nissan au început parteneriatul din 1999. Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan. Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar fără să aibă drepturi de vot la grupul francez. Mitsubishi s-a alăturat în 2016 alianței Renault-Nissan.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: