Redactia.ro
Home » Știri » Povestea emoționantă a elevei voluntar la ISU care a salvat de la moarte un bărbat cu hemoragie! ”Am auzit niște țipete”

Povestea emoționantă a elevei voluntar la ISU care a salvat de la moarte un bărbat cu hemoragie! ”Am auzit niște țipete”

Povestea emoționantă a elevei voluntar la ISU care a salvat de la moarte un bărbat cu hemoragie! ”Am auzit niște țipete”

A reușit să salveze viața unui om la doar 20 de ani! Iată care este povestea lui Carmen, o elevă volunar la ISU care a devenit eroină peste noapte!

Povestea emoționantă a elevei voluntar la ISU care a salvat de la moarte un bărbat cu hemoragie

Carmen este o tânără în vârstă de 20 de ani care a salvat de la moarte un bărbat în vârstă de 50 de ani, căzut la pământ cu hemorgie la cap. Aceasta este elevă a Școlii Postliceală ”Gheorghe Marinescu” din Târgu-Mureș și voluntar de trei ani la ISU Mureș.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, Carmen terminase tura și aștepta autobuzul pentru a merge acasă. La un moment dat, atenția i-a fost atrasă de niște țipete și de imaginea unui bărbat căzut la pământ, cu hemoragie în zona capului.

”Am auzit niște țipete, iar în spatele meu am observat un bărbat căzut la pământ, cu hemoragie în zona capului. Oamenii din jur spuneau că ar fi avut o altercație cu un alt bărbat. Victima, un bărbat de aproximativ 50 de ani, era inconștienă și avea pulsul foarte slab. Am sunat imediat la 112, le-am spus că sunt voluntar la ISU și, până la sosirea echipajelor, voi face tot ce pot pentru a-l menține în viață. Deoarece nu aveam nimic la îndemână, am făcut semn unei mașini să oprească și i-am cerut doamnei care se afla la volan trusa de prim ajutor. Așa am reușit să îi opresc hemoragia bărbatului. Apoi, l-am poziționat astfel încât să nu sufere alte leziuni. După câteva minute, victima și-a recăpătat ușor conștiența și a întrebat ce s-a întâmplat”, a povestit tănăra.

Echipajul SMURD a sosit iemdiat la fața locului, iar Carmen le-a oferit datele cu privire la starea bărbatului. Povestea tinerei apare pe pagina de Facebook a Ministerului de Interne și a strâns mii de like-uri, mulți români felicitându-o pe fată pentru bunătatea și compentența sa.

Gestul făcut de o trecătoare

După ce ambulanța a plecat, iar bărbatul și-a revenit, Carmen s-a curățat de sângele pe care îl avea pe mâini în urma îngrijirii bărbatului. A strâns tot ce era murdar și le-a împachetat pentru a le arunca, așa cum a învățat. Atunci, tânăra a simțit o mână pe umăr, iar în spatele său era femeia care i-a oferit trusa de prim ajutor.

”- De la dumneavoastră am trusa medicală, nu? Promit că mâine vă aduc una nouă. Am și uitat să vă mulțumesc!

– Bravo, Carmen! Așa am auzit la colegii tăi de la SMURD că te cheamă. Nu pentru trusă te-am deranjat. Eu vreau să îți mulțumesc! E deja târziu și autobuzul poate mai întârzie. Îmi dai voie să te conduc eu acasă?

Te felicităm, Carmen! Iar pe această cale, o felicităm și pe doamna care a dat dovadă de spirit civic și omenie! Din fericire, există și momente în care putem fi uniți în sprijinul celui aflat în nevoie!”, a scris Ministerul de Interne, pe Facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: