Redactia.ro

Preliminariile CM 2026: Austria visează la calificare, dar România are șanse mari. Ce spune presa străină despre echipa noastră

Sustinut de
sursa - pixabay

În urma tragerii la sorți a grupelor preliminare pentru Campionatul Mondial din 2026, care va fi găzduit de Statele Unite, Canada și Mexic, echipele naționale din Europa și-au aflat adversarele din drumul lor spre turneul final.

România face parte din Grupa H, alături de Austria, Bosnia-Herțegovina, Cipru și San Marino. Deși Austria este considerată principalul adversar din grupă, jurnaliștii din această țară se arată optimiști și cred că echipa lor are șanse mari să obțină biletele pentru Cupa Mondială după o pauză de 28 de ani. În același timp, România se află într-o grupă cu adversari accesibili și își pune speranțele în calificarea directă.

Austria, cu optimism după tragerea la sorți

Jurnaliștii din Austria sunt entuziasmați de tragerea la sorți a grupelor de calificare pentru Campionatul Mondial din 2026 și consideră că echipa lor a avut noroc. La 28 de ani de la ultima calificare a naționalei austriece la un turneu mondial, Austria are mari șanse să ajungă din nou în competiția de elită a fotbalului mondial.

„Austria visează să se califice la Cupa Mondială pentru prima dată din 1998, iar echipa lui Rangnick a primit o grupă accesibilă în preliminarii, cu România, Bosnia, Cipru și San Marino”, scriu jurnaliștii de la puls24.at.

Austria, antrenată de germanul Ralf Rangnick din 2022, beneficiază de un lot valoros și, potrivit presei austriece, tragerea la sorți a fost una favorabilă.

„Misiunea 2026 pentru fotbaliștii austrieci este din ce în ce mai aproape. După tragerea la sorți de vineri, Ralf Rangnick și jucătorii săi au o șansă mare să obțină biletele pentru CM”, au adăugat aceștia.

De asemenea, jurnaliștii de la krone.at susțin că Austria și-a aflat „adversarele din calificările pentru Cupa Mondială 2026” și se arată mulțumiți de rezultate.

„Tragere la sorți cu noroc! Austria și-a aflat adversarele! Austria și-a aflat adversarele din calificările pentru Cupa Mondială 2026. Naționala lui Ralf Rangnick va întâlni România, Bosnia-Herțegovina, Cipru și San Marino, în Grupa H”, au scris aceștia.

Este evident că presiunea asupra echipei Austriei este mare, având în vedere că nu au reușit să ajungă la turneul final din 1998, dar se consideră că acest grup accesibil le oferă șansa să obțină un loc în competiția din 2026.

România, într-o grupă echilibrată, dar cu șanse de calificare

Pentru România, tragerile din această grupă preliminară sunt un mix de șanse și provocări. Deși Austria este văzută ca un adversar mai puternic, echipa noastră națională poate profita de adversarii mai accesibili, cum ar fi Bosnia-Herțegovina, Cipru și San Marino. Într-o analiză detaliată, jurnaliștii de la diepresse.com susțin că „Austria a avut noroc la tragerea la sorți a calificărilor pentru Cupa Mondială: România este cel mai puternic adversar”.

Aceasta este o declarație importantă care reflectă faptul că, deși Austria este favorită, România nu este departe ca valoare și ar putea să își câștige locul în fața echipelor precum Bosnia-Herțegovina.

În ceea ce privește șansele României de a ajunge la Cupa Mondială, presa austriacă este de părere că echipa antrenată de Ralf Rangnick va fi greu de învins, dar nu imposibil.

„Fotbaliștii Austriei vor să se califice la Cupa Mondială pentru prima dată din 1998 încoace. România este cel mai puternic adversar din preliminarii. Pentru că Austria a făcut parte din urna 1, Ralf Rangnick și compania au evitat dueluri cu superputeri precum Spania, Franța sau Anglia”, explică jurnaliștii de la kurier.at.

Acesta este un avantaj important pentru Austria, care va avea astfel mai multe șanse de a câștiga grupa, având în vedere că doar câștigătoarele de grupă se vor califica direct la turneul final.

De asemenea, jurnaliștii austrieci de la oe24.at susțin că „echipa națională a avut parte de-o tragere norocoasă”, și remarcă faptul că „românii, extrași din urna a doua, au progresat la Campionatele Europene din Germania într-o constelație ciudată”. Totuși, chiar și cu o grupă considerată favorabilă, pentru România, misiunea nu va fi ușoară, iar echipele de pe locul 2 și locurile de baraj vor fi decisive.

O echipă de tradiție și un grup echilibrat

Deși nu este o noutate, Austria a mai jucat împotriva României în trecut, iar cele două echipe s-au întâlnit în competițiile internaționale, de fiecare dată în meciuri echilibrate. În 2020, România a câștigat la Klagenfurt cu 3-2, în timp ce Austria a câștigat la București cu 1-0. De asemenea, bilanțul întâlnirilor directe dintre cele două echipe este unul destul de echilibrat. Din 10 dueluri, România a câștigat două meciuri, Austria a câștigat trei, iar cinci meciuri s-au încheiat la egalitate, având un golaveraj de 12-12.

Grupa în care se află România include echipe de tradiție, dar și echipe care nu sunt la același nivel, cum sunt Cipru și San Marino. Dacă vor reuși să înfrunte cu succes Austria și Bosnia-Herțegovina, tricolorii ar putea ajunge la turneul final din 2026, chiar dacă vor trebui să lupte până în ultima etapă pentru a câștiga grupa.

În concluzie, atât Austria cât și România au șanse mari de calificare, dar vor trebui să câștige fiecare meci din această grupă echilibrată. Poarta către Cupa Mondială 2026 este deschisă pentru ambele echipe, iar fanii fotbalului din ambele țări își pun mari speranțe în echipele lor naționale.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: