Redactia.ro
Home » Știri » Presa liberă din Rusia, desființată! Toți angajații unei televiziuni au demisionat în direct – VIDEO

Presa liberă din Rusia, desființată! Toți angajații unei televiziuni au demisionat în direct – VIDEO

televiziune

Ultimul canal de televiziune independent rămas în Rusia, Dozhd, cunoscut și sub numele de TVRain, s-a închis, după ce a fost supus unei presiuni uriaşe din partea administraţiei Putin, de a acoperi subiectul invaziei din Ucraina.

Revoltaţi, angajaţii şi-au dat demisia în direct, iar apoi au plecat, pe rând, din platoul de televiziune. Canalul a început apoi să difuzeze secvenţe din baletul „Lacul lebedelor” de Ceaikovski.

Acelaşi spectacol a fost, de altfel, difuzat în buclă la televiziunile sovietice, în august 1991, în timpul loviturii de stat care a dus la îndepărtarea liderului sovietic Mihail Gorbaciov și, ulterior, la destrămarea URSS-ului.

Postul de televiziune Dozhd a fost restricționat

Postul de televiziune Dozhd a fost restricționat de Rusia pentru că ar fi răspândit deliberat informații false despre invazia Ucrainei de către Moscova, relatează The Guardian.

Au existat pe post, se pare, numeroase informații „intenționate și sistematice” care fac apel la activități extremiste, violență. Natalia Sindeieva, unul dintre fondatorii postului, a declarat „nu războiului” în ultima sa emisiune.

Demisiile jurnaliștilor vin după ce postul de radio Ecoul Moscovei, unul dintre ultimele instituții de presă liberale rămase în Rusia, fondat în 1990, s-a închis din cauza presiunilor provocate de știrile sale despre războiul din Ucraina.

Putin a devenit stăpânul presei în Rusia

Vladimir Putin devine astfel stăpânul presei în Rusia. Puținele site-uri de știri străine Meduza, Deutsche Welle, RFE-RL şi serviciului în limba rusă al BBC au fost blocate vineri. Două organizaţii media liberale, tolerate până acum, Eho Moskvî și canalul Dozhd au fost închise.

Președintele rus se asigură astfel că populația rusă rămâne fără alternative de informare. Acesta a semnat și o lege prin care vrea să îi pedepsească pe cetăţenii care răspândesc informaţii despre forţele armate ale Rusiei pe care Kremlinul le consideră false cu până la 15 ani de închisoare.

Kremlinul folosește termenul „operațiune militară specială” pentru a descrie atacul său militar asupra Ucrainei, afirmând că dorește să dezarmeze țara și să înlăture amenințarea pe care o reprezintă pentru securitatea Rusiei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: