Redactia.ro
Home » Știri » Presa rusească susține că Moscova ar fi trimis o ofertă de pace Ucrainei. Despre ce este vorba

Presa rusească susține că Moscova ar fi trimis o ofertă de pace Ucrainei. Despre ce este vorba

Dmitri Peskov, alături de Vladimir Putin. Sursa foto: Anadolu Agency via Getty Images

Un draft al unui document ar fi fost înmânat Ucrainei în cadrul unor runde de negociere. Moscova ar aștepta reacția Kievului, ar fi declarat miercuri Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse.

„În prezent, proiectul nostru de document a fost înmânat părții ucrainene, care include formulări absolut clare, elaborate. Mingea este de partea lor, așteptăm un răspuns”, a declarat Peskov, solicitat să comenteze cursul negocierilor dintre Rusia și Ucraina.

Întrebat dacă există termene limită specifice pentru reacția Kievului, Peskov ar fi răspuns: „Nu există niciun termen limită specific pentru reacția Kievului: „Depinde de partea ucraineană”.

După cum relatează agenția rusească de presă Interfax, Peskov ar fi declarat că dinamica de lucru din partea ucraineană ar lăsa mult de dorit. Prin urmare, n-ar putea ști exact când vor primi un răspuns din partea opoziției.

„Dar repet încă o dată, și am spus în repetate rânduri despre acest lucru, că dinamica de lucru din partea ucraineană lasă mult de dorit , ucrainenii nu arată o mare înclinație spre intensificarea procesului de negociere”, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui.

Peskov a reamintit cuvintele președintelui Federației Ruse potrivit cărora partea ucraineană se abate constant de la acordurile confirmate anterior.

„Acest lucru, desigur, are consecințe foarte proaste în ceea ce privește eficiența negocierilor”, a subliniat secretarul de presă al șefului statului.

Condiții de pace transmise anterior de Rusia

O variantă inițială a unui acord de pace a fost redactată de negociatorii Rusiei și ai Ucrainei la jumătatea lunii martie. Rusia cerea, din nou, ca Ucraina să renunțe la dorința sa de a adera la NATO. Mai mult decât atât, cereau ucrainenilor să promită că nu vor găzdui baze militare sau armament în schimbul protecției din partea unor aliați precum Statele Unite, Marea Britanie sau Turcia.

Oficialii ucraineni au informat, însă, că acel document obținut de jurnaliștii de la The Financial Times prezintă doar cererile părții ruse. Kievul solicita încetarea imediată a focului și retragerea trupelor rusești de pe teritoriul său ca premisă pentru încheierea unui acord.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: