Redactia.ro
Home » Știri » Președintele României, declarații la Palatul Cotroceni.”Pericolul nu a trecut după decizia CCR”

Președintele României, declarații la Palatul Cotroceni.”Pericolul nu a trecut după decizia CCR”

Anunt Iohannis

Klaus Iohannis a susținut astăzi o declarație de presă la Palatul Cotroceni cu privire la decizia luată de Curtea Constituțională a României. Șeful statului a criticat dur decizia luată de CCR  în urmă cu o zi.

Reacția președintelui României în urma deciziei luată de CCR

Klaus Iohannis a vorbit despre decizia luată de CCR și le-a transmis românilor că pandemia de coronavirus nu a luat sfârșit în urma deciziei luată de Curtea Constituțională a României.

Șeful statului a ieșit la atac, criticând decizia luată de cei de la CCR.

Criza pe care o traversăm pune la încercare tăria de caracter a societății. Acum se departajează cei curajoși de cei populiști care fac promisiuni mincinoase. Îi vedem foarte clar pe toți. Românii care respectă restricțiile salvând vieți și guvernanții cu măsuri corecte, dar și specialiștii care luptă cu virusul.

Iohannis a pomenit în discursul său de inconștiența și de nepăsarea autorităților în legătură cu responsabilitățile pe care le au.

În ceea ce privește plătirea amenzilor, președintele României a menționat că fără aceste sancțiuni,” morții pe care îi plângem ar fi fost mult mai mulți„.

Totodată, președintele a subliniat faptul că pandemia de coronavirus nu a trecut odată cu decizia Curții Constituționale și le-a recomandat politicienilor să înceteze cu aceste decizii pentru a nu le pune viața în pericol cetățenilor.

Președintele atacă PSD-ul

Iohannis a precizat că România are doi inamici „Unul e virusul, al doilea e la fel de dăunător”.  Din nou, șeful statului a criticat intențiile partidului PSD,  spunând că membrii partidului vor să îi apere pe cei care încală legea.

„PSD a infestat cu persoane obediente toate instituțiile. În 2018 și 2019, pentru a proteja infractorii, PSD a încercat să pună pe butuci ICCj, împreună cu sateliții lor PSD acum vrea să-i apere pe cei care încalcă legea, cu sprijinul acelorași sateliți. Modul de a se comporta al PSD a dus la ani pierduți pentru România”

Această declarație vine la o zi după ce Curtea Constituțională a României a declarat ordonanța prin care s-au majorat amenzile, neconstituțională.De asemenea, judecătorii au decis că eliminarea pensiilor speciale este neconstituțională, motiv pentru care proiectul prin care s-a decis abrogarea acestora nu va intra în vigoare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini