Redactia.ro
Home » Știri » Previziune sumbre legate de sfârșitul pandemiei. Ce anunță specialiștii

Previziune sumbre legate de sfârșitul pandemiei. Ce anunță specialiștii

Speranțele de a pune capăt pandemiei de coronavirus cu ajutorul unui vaccin au primit o lovitură puternică. Specialiștii au făcut declarații cu privire la primele vaccinuri.

 

Primele doze de vaccin

 

Șefa grupului de lucru responsabil cu vaccinarea anti-COVID-19 în Marea Britanie, Kate Bingham, a anunțat că există o singură șansă ca vaccinul anti-COVID să fie gata înainte de Crăciun. Mai mult, potrivit acesteia, primele doze de vaccin nu vor avea efect, acestea fiind încă în teste.

Kate Bingham a declarat că nu se știe cu exactitate dacă vreun vaccin va fi eficient pentru combaterea totală a noului coronavirus.

Kate Bingham a spus într-un comentariu publicat în jurnalul medical The Lancet: Ar trebui să fim pregătiți să nu prevină infecția, ci să reducă simptomele și, chiar și atunci, s-ar putea să nu funcționeze pentru toată lumea sau pentru mult timp”.

Mai mult, aceasta a vorbit despre vaccinurile care se află încă în testare și a adăugat că nu se știe nici măcar “dacă vom avea vreodată vreun vaccin”. Vaccinurile aflate în testare ar putea eșua. În plus, oficialul britanic dorește ca oamenii să fie realiști în privința acestui aspect.

 

Anunțul făcut de OMS

 

Pe de altă parte, și Organizația Mondială a Sănătății a admis că  „niciun vaccin nu este 100% eficient”. De exemplu, un vaccin împotriva rujeolei funcționează în 98% din cazuri.

Dacă un vaccin ar putea reduce severitatea bolii și ar ajuta ca o mare parte a populației să nu fie afectată, atunci noul vaccin va fi apreciat ca având un rol important, potrivit Daily Mail.

Scopul studiilor efectuate pentru vaccinul anti-Covid, care utilizează deja zeci de mii de voluntari din întreaga lume, este de a vedea dacă injecția poate preveni infecția cu SARS-CoV-2. Mai mult, testele nu dezvăluie dacă vaccinurile au capacitatea de a opri, însă, lanțul de transmitere sau dacă împiedică pe cineva să se îmbolnăvească grav sau să moară.

Potrivit specialiștilor, cel mai probabil, un vaccin are nevoie de câțiva ani pentru a vedea dacă salvează vieți. Astfel, oamenii de știință încearcă să obțină un vaccin care să oprească transmiterea noului coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: