Redactia.ro
Home » Știri » Primă de 2.500 de lei pentru cei care lucrează de acasă în pandemie. Ministrul Muncii a explicat cine primește banii

Primă de 2.500 de lei pentru cei care lucrează de acasă în pandemie. Ministrul Muncii a explicat cine primește banii

Violeta Alexandru

Ministrul Muncii a anunțat că cei care au lucrat de acasă în perioada stării de alertă, dar și în cea a stării de urgență, vor putea primi o primă de 2.500 de lei.

Primă de 2.500 de lei pentru cei care lucrează de acasă

Violeta Alexandru a spus că ar putea să fie dată o ordonanță de urgență pentru a fi schimbat Codul Muncii, iar oamenii care lucrează de acasă să primească un ajutor din partea statului.

Este vorba de suma de 2.500 de lei care ar trebui să fie folosită pentru achiziționarea de echipamente care să îi ajute să aibă tehnologia care le trebuie pentru a își duce la bun sfârșit activitățile pe care le au de îndeplinit la muncă.

Astfel, toți cei care au lucrat de acasă pe perioada stării de urgență, dar și pe cea de alertă, vor putea primi acest ajutor.

Cine primește bani de la Guvern

„Evaluăm posibilitatea că pentru fiecare telesalariat să se acorde un sprijin financiar de 2500 de lei pentru achiziționarea echipamentelor de tehnologie. Suma i se acordă prin AJOFM angajatorilor care au stat de interprinderi, pentru angajații care au lucrat în regim de telemunca pe perioada stării de urgență și de alertă”, a spus ministrul Muncii, Violetă Alexandru.

Mai mult decât atât, ministrul Muncii a spus că în acest moment este luat în considerare să fie dat un ajutor de 35% celor care lucrează în agricultură, sunt zilieri sau organizează evenimente importante, cum sunt nunți sau botezuri.

„Ne gândim la acoperirea unui procent de 35% din remunerația cuvenită celor care lucrează în activități de tip zilieri, în agricultură, turism, organizări de evenimente și HoReCa. Bonusul se acordă lunar, prin intermediul zilierilor care desfășoară activități nu mai puțin de patru ore pe zi . Pentru cei care desfășoară activități sezoniere, avem în vedere acordarea unui sprijin în cuantum de 41,5% din costul salarial aferent zilelor lucrate”, a anunțat Violeta Alexandru.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: