Redactia.ro
Home » Știri » Prima stea din univers s-a format mai devreme decât am fi crezut

Prima stea din univers s-a format mai devreme decât am fi crezut

Prima stea din univers

Primele stele din univers s-au format chiar mai devreme decât au crezut astronomii, sugerează un nou studiu.

Cercetătorii care analizează universul timpuriu nu au găsit niciun semn de existență a unor stele de primă generație în galaxii care existau la doar 500 de milioane la 1 miliard de ani după Big Bang. „Aceste rezultate au consecințe astrofizice profunde, deoarece arată că galaxiile trebuie să se fi format mult mai devreme decât am crezut”, a declarat într-un comunicat liderul de studiu (Rachana Bhatawdekar) al Agenției Spațiale Europene.

Bhatawdekar și colegii ei au folosit Telescopul spațial Hubble NASA / ESA, Telescopul spațial Spitzer al NASA și Telescopul foarte mare al Observatorului European din Chile pentru a vâna stele „Populația III” într-o varietate de galaxii îndepărtate.

Când s-a format prima stea din univers

Stelele Populației III au fost primii sori care s-au format în universul nostru vechi de 13,8 miliarde de ani, și sunt identificabile prin compoziția lor unică: doar hidrogen, heliu și litiu, singurele elemente formate imediat după Big Bang. Elementele mai grele au fost forjate în miezurile acestor stele și ale succesorilor lor.

Echipa de cercetare a profitat de un fenomen numit ,,lentilă gravitațională” pentru a-și vizualiza țintele îndepărtate. În fiecare caz, au folosit un prim grup de galaxii uriașe în prim plan ca un fel de lupă, permițându-le să studieze galaxii mici, îndepărtate și incredibil de stinse.

Lumina de la aceste galaxii, de la 12,8 miliarde la 13,3 miliarde de ani lumină depărtare, a ajuns pe Pământ p- ceea ce înseamnă că aceste obiecte sunt capsule de timp care conțin o mulțime de informații despre universul timpuriu, inclusiv ce tipuri de stele străluceau pe atunci.

De exemplu, galaxii de masă slabă precum cele observate în noul studiu au fost probabil responsabile de „reionizarea cosmică”, au spus Bhatawdekar și colegii ei. În acest proces, care a început, probabil, la 400 de milioane de ani după Big Bang, radiațiile au împărțit atomii de hidrogen care traversează universul în protonii și electronii lor constitutivi. Reionizarea a fost o mare tranziție cosmică, iar obținerea unei manevre mai bune a modului în care s-a întâmplat ar putea ajuta astronomii să înțeleagă mai bine structura și evoluția universului nostru, au spus oamenii de știință.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: