Redactia.ro
Home » Știri » Primul român condamnat pe viață după 1989 a fost reținut din nou! Mascații au intrat peste el în casă

Primul român condamnat pe viață după 1989 a fost reținut din nou! Mascații au intrat peste el în casă

Primul român condamnat pe viață după 1989 a fost reținut din nou

Primul român condamnat pe viață după 1989 a fost reținut din nou. Mascații au intrat în urmă cu câteva zile peste Ioan Chifan, fiind acuzat de înșelăciune. 

Primul român condamnat pe viață după 1989 a fost reținut din nou

Ioan Chifan, un cunoscut criminal și primul român condamnat pe viață după 1989, a fost săltat de mascați vineri dimineață. Trupele Serviciului de Investigații Criminale (SIC) a dat buzna în locuința acestuia din Iași și l-a reținut pentru 24 de ore într-un dosar de înșelăciune.

Potrvit BZI, acesta a falsificat mai multe documente și a înșelat mai multe persoane. Nu e prima oară după eliberarea sa din închisoare, în 2011, când e din nou în atenția oamenilor legii.

A omorât un bărbat care i-a făcut avansuri soției sale

Ioan Chifan i-a șocat pe anchetatori în urmă cu mulți ani, atunci când l-a ars de viu pe șeful soției lui. Bărbatul din Răducăneni, Iași, era cunoscut pentru înșelăciunile pe care le făcea la începutul anilor 80, înșelăciuni la care șefii închideau ochii. În urmă cu 10 ani, Ioan Chifan se lăuda că înainte de Revoluție avea Mercedes la poartă și bani cu zecile de mii.

Soția lui i-a spus într-o seară că inginerul din fabrica unde lucra i-a făcut avansuri. Chifan s-a dus la Fabrica de Textile Răducăneni și a vorbit cu bărbatul. Cei doi s-au certat și s-au amenințat, astfel că, într-o seară, pe 5 ianuarie 1990, s-a dus la apartamentul inginerului, iar ce a urmat este o poveste demnă de un film de groază.

”Am urcat pe balcon şi am intrat în casa inginerului. L-am luat din faţa televizorului, din sufragerie şi femeia lui era în bucătărie, iar fata lui, în dormitor. N-a văzut nimeni, ca în filmele americane”, povestea Ioan Chifan într-un interviu.

Ioan Chifan Chifan a susținut că l-a lăsat acolo pe cel răpit, cu cei doi complici, aceștia s-au luat la bătaie și inginerul a murit. Speriat, i-ar fi băgat trupul într-un bazin de ciment și i-a dat foc.  Anchetatorii spun însă că victima a murit în chinuri cumplite. A fost bătut după răpire, apoi Chifan l-a stropit cu motorină, l-a băgat într-un butoi și i-a dat foc. Nu era mort, era în viață.

”A făcut pe el când l-am luat. Şi mai ales că a văzut pistolul. Aveam un Makarov de 9 mm”, a mai povestit acesta.

Ioan Chifan a fost condamnat definitiv pentru infracțiunea de omor deosebit de grav pe data de 18 iulie 1991, fiind primul condamnat pe viață după Revoluție. Avea 29 de ani și a fost eliberat în 2011, de Ziua Penitenciarelor, după 20 de ani de închisoare. Victima lui a murit strigând după ajutor, din butoiul în care arde, în curtea unui SMA, la Bohotin. Scheletul lui a fost găsit acolo după câteva luni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: