Redactia.ro
Home » Știri » Problemele par să nu se mai termine în lanțul de magazine Lidl. Ce au descoperit comisarii de la Protecția Consumatorilor

Problemele par să nu se mai termine în lanțul de magazine Lidl. Ce au descoperit comisarii de la Protecția Consumatorilor

lidl

Problemele persistă pentru Lidl! După ce reprezentanții Inspectoratului pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Alba au identificat deficiențe semnificative la două magazine Lidl din Galați, acum 7 magazine din județul Alba au fost sancționate cu amenzi considerabile în valoare totală de 360.000 de lei!

Problemele par să nu se mai termine în lanțul de magazine Lidl. Ce au decsoperit inspectorii

Conform informațiilor furnizate de adevarul.ro, inspectorii au identificat probleme serioase, inclusiv vânzarea de produse cu greutatea diferită față de cea menționată pe etichetă, legume și fructe de calitate inferioară, produse congelate cu cantități nepermise de gheață, precum și alte deficiențe similare.

Inspectorii de la CJPC Alba au publicat un comunicat detaliat în care au prezentat constatările lor, precum și sancțiunile impuse. „Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba (CJPC Alba) a desfăşurat o serie de acţiuni de verificare a modului în care este respectată legislaţia specifică în vigoare la toate cele șapte puncte de lucru din judeţul Alba ale operatorului economic Lidl Discount SRL, ca urmare a unei ample campanii de verificare desfăşurată la nivel naţional. 

Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Alba au aplicat următoarele sancţiuni şi măsuri complementare: oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru trei puncte de lucru; 19 amenzi contravenţionale în valoare de peste 360.000 lei; două avertismente; oprirea definitivă de la comercializare a unor produse dovedite a fi neconforme în valoare de peste 13.000 lei; oprirea temporară de la comercializare a unor produse care prezentau abateri de la legislaţia în vigoare până la remedierea deficienţelor constatate, în valoare de aproximativ 5.000 lei”, se arată în comunicatul celor de la CJPC Alba.

În plus față de aceste probleme, s-a constatat că existau rafturi și tăvi murdare cu urme de alimente rămase, ustensile folosite și nespălate, precum și coșuri de cumpărături care nu fuseseră igienizate. Inspectorii au observat, de asemenea, că ofertele promoționale nu au fost respectate, iar comportamentul angajaților față de clienți a fost nepotrivit în unele cazuri.

Alte deficiențe identificate de comisarii ANPC în magazinele Lidl din România includ:

  • Stocarea legumelor și fructelor în stare de deteriorare.
  • Produse alimentare cu greutate diferită față de cea indicată pe ambalaj.
  • Absența produselor de referință pe rafturi.
  • Lipsa mențiunilor referitoare la data campaniilor de reduceri
  • . În zona Gastro, pâinea neambalată era depozitată în cutii de plastic neigienizate.
  • Vânzarea de alimente în ambalaje deteriorate. Oferta de fructe și legume cu modificări organoleptice.
  • Condiții necorespunzătoare de depozitare.
  • Produse depozitate la temperaturi neadecvate.
  • Produse prezente în tavile cu arsuri, murdărie sau grăsime arsă.
  • Cosurile de cumpărături fără igienizare adecvată.
  • Absența etichetelor pe teste (produse cosmetice).
  • Spații de refrigerare cu igienizare deficitară.
  • Comercializarea jucăriilor fără avertismente pe etichete.
  • Vânzarea de produse alimentare expirate.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: