Redactia.ro
Home » Știri » Primăvara aduce vreme mai caldă în România: Prognoza meteo pentru 1 și 8 martie

Primăvara aduce vreme mai caldă în România: Prognoza meteo pentru 1 și 8 martie

Primăvara aduce vreme mai caldă în România: Prognoza meteo pentru 1 și 8 martie

Primăvara este în drum spre România, iar Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dezvăluit prognoza pentru perioada 1 și 8 martie, indicând că vremea va fi mai caldă decât de obicei pentru această perioadă a anului. Iată detaliile!

Primăvara aduce vreme mai caldă în România

Meteorologii anticipază că valorile termice vor fi mai ridicate decât media normală în întreaga țară, cu accent pe regiunile sudice și sud-estice. Regimul pluviometric va varia în funcție de zonă, fiind excedentar în regiunile centrale și nord-estice, dar și local deficitar în extremitatea de vest și de sud-vest a țării. Cu toate acestea, în restul țării, se așteaptă ca precipitațiile să fie în general apropiate de nivelul normal.

Prognoza meteo pentru 1 și 8 martie

Iată prognoza meteo pentru perioada 12 februarie – 11 martie!

  • 12 – 19 februarie: Temperaturile vor fi mai ridicate decât de obicei în întreaga țară, mai ales în regiunile sudice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile centrale și nord-estice, dar și local deficitar în extremitatea de vest și de sud-vest a țării, fiind în general apropiat de normal în restul țării.
  • 19 – 26 februarie: Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât media normală pentru acest interval, cuprinzând întreaga țară. Precipitațiile vor fi apropiate de nivelul normal pentru această perioadă în toate regiunile.
  • 26 februarie – 4 martie: Temperaturile medii vor fi în creștere față de normele sezoniere, afectând în special regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în majoritatea zonelor, cu accent pe zonele montane.
  • 4 – 11 martie: Valorile termice vor fi mai ridicate decât de obicei pentru această perioadă, acoperind întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Această prognoză indică o tendință spre temperaturi mai ridicate decât de obicei pentru luna martie, marcând începutul primăverii cu condiții meteorologice favorabile. Este important ca persoanele din România să fie pregătite pentru aceste schimbări și să se bucure de vremea plăcută în această perioadă a anului.

Astfel, cu vremea mai caldă decât de obicei, este momentul perfect pentru a te bucura de activități în aer liber și pentru a începe pregătirile pentru primăvară. Asigură-te că te bucuri de soare și că te protejezi de radiațiile UV, iar primăvara îți va aduce cu siguranță o stare de bine și energie pozitivă.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: