Redactia.ro
Home » Homepage » Programul Prima Casă va fi lansat în două săptămâni. Cum se va numi şi ce schimbări importante aduce

Programul Prima Casă va fi lansat în două săptămâni. Cum se va numi şi ce schimbări importante aduce

prima casă

Programul Prima Casă repornește în circa două săptămâni, cu un nou nume. Va fi intitulat O Nouă Casă, iar schimbarea de nume nu este întâmplătoare, conform spuselor lui Cristian Păun, preşedintele Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

Acesta a precizat că noul program va scăpa de aspectul social. Cu alte cuvinte, plafonul salarial nu va mai fi o condiţie, așa cum fusese propus de fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici. O nouă casă va include garanții diferențiate și condiții legate de construcție pentru dezvoltatorii imobiliari.

Ca referință, în forma actuală, creditele O familie, o casă puteau fi accesate doar de românii cu venituri de până în 4.500 de lei de familie, respectiv 7.000 de lei, dacă au copii. Cu toate acestea, programul O familie, o casă încă nu are normele de aplicare. Drept urmare, de facto, programul este blocat.

Noi condiții pentru români

„Guvernul va da OUG în această săptămână, apoi săptămâna viitoare apar normele. Deci, în doua săptămâni am putea avea noua formă a programului O Nouă Casă”, a precizat oficialul FNGCIMM, potrivit digi24.ro. Nici când vine vorba de valoarea casei pe care vrei să o cumperi, nu vor mai exista restricții atât de mari, conform promisiunilor premierului.

Trebuie să clarificăm situaţia în programul Prima Casă. O să avem nevoie de o reglementare legală care să clarifice modul în care se derulează programul Prima Casă”, i-a solicitat Ludovic Orban ministrului Finanţelor Florin Cîţu.

Orban a făcut referire la faptului că, din momentul în care a fost redusă cota de TVA la vânzarea de imobile, metrul pătrat construibil era de 750 – 800 de euro. Acum, realitatea imobiliară din România este cu totul alta. „Să utilizăm un plafon care să ţină cont de realitatea de pe piaţa imobiliară de astăzi”, a insistat premierul.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a răspuns că se ia în calcul lansarea unui nou program „Prima Casă”, după ce va fi modernizat, iar plafonul stabilit va ţine cont de preţurile de acum din piaţa imobiliară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: