Redactia.ro
Home » Știri » Protestele de la Minsk nu se opresc. Autoritățile au tăiat conexiunea la internet iar contracandidata lui Lukașenko a dispărut

Protestele de la Minsk nu se opresc. Autoritățile au tăiat conexiunea la internet iar contracandidata lui Lukașenko a dispărut

Protestele de la Minsk nu se opresc. Autoritățile au tăiat conexiunea la internet iar contracandidata lui Lukașenko a dispărut

Belarusul e în continuare revoltat din cauza victoriei obținute de Aleksandr Lukaşenko în cursa pentru alegerile prezidențiale. Opoziția și poporul contestă realegerea președintelui chiar dacă acesta a câștigat deliberat cu 80% din voturi.

În Minsk autoritățile au ordonat închiderea conexiunii de internet pentru a-i împiedica pe rebelii protestatari să mai comunice între ei iar Svetlana Tihanovskaia, contracandidata președintelui, este de negăsit.

Mii de protestatari arestați și răniți la Minsk

De duminică seară Belarusul e împărțit în două, protestatari contra autorități. În ciuda violențelor polițiștilor, mii de oameni au ieșit în stradă să-și verse nemulțumirile față de rezultatele alegerilor prezidențiale. Protestele au soldat cu multe arestări, răniți și chiar morți.

Autoritățile au confirmat în cele din urmă decesul unui protestatar dar au ținut să accentueze că poliția nu are niciun amestec în acest incident. Bărbatul ar fi murit din cauza unui dispozitiv exploziv și nicidecum din cauza măsurilor luate de polițiști.

„Unul dintre protestatari a încercat să lanseze un dispozitiv exploziv spre agenții forțelor de ordine, dar dispozitivul i-a explodat în mână”, a comunicat Poliția belarusă.

Forțele de ordine folosesc împotriva manifestanților tunuri de apă, gaze lacrimogene dar și pistoale cu gloanțe de cauciuc. Până în prezent s-au făcut peste 3.000 de arestări iar 50 de civili și 39 de polițiști au fost răniți.

Svetlana Tihanovskaia, contracandidata lui Lukașenko, de negăsit

Contracanditata președintelui este dispărută de câteva ore bune. Nici măcar stafful sau apropiații ei nu știu nimic de ea.

Ministrul de extrene al Lituanei, Linas Linkevičius, a scris pe contul său de Twitter că încearcă să dea de Svatlana de câteva ore dar nu reușește. Acesta își face griji pentru siguranța ei mai ales pentru că nimeni nu are vreo veste de la aceasta.

Situația din Belarus este dur criticată de către oficialii Uniunii Europene care nu sunt de acord cu felul în care poliția gestionează situația și nici cu metodele violente pe care le aplică protestatarilor.

Toate aceste manifestații sunt în urma realegerii președintelui Aleksandr Lukaşenko care a obținut 80% din voturi în scrutinul prezidențial desfășurat duminică. Însă Opoziția acuză  că președintele a fraudat voturile iar simpatizanții Svetlanei s-au revoltat în plină stradă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: