Redactia.ro
Home » Știri » Putin dă zece zile libere pentru lupta împotriva pandemiei. Demersul nu este unul foarte apreciat

Putin dă zece zile libere pentru lupta împotriva pandemiei. Demersul nu este unul foarte apreciat

În încercarea de a stopa creșterea cazurilor de coronavirus și la recomandarea autorităților sanitare, Vladimir Putin a declarat zece zile libere din luna mai. Demersul său nu este unul foarte apreciat de companii, care spun că în acest interval vor avea pierderi financiare.

Putin dă zece zile libere pentru lupta împotriva pandemiei. Demersul nu este unul foarte apreciat

“Dacă credeţi că este necesar, voi semna chiar azi decretul” a spus Vladimir Putin în urmă cu câteva zile, la o reuniune televizată, unei şefei agenţiei sanitare ruse care a cerut declararea acestor zece zile libere:  de pe 1 până pe 3 şi de pe 8 până pe 10 mai, potrivit Digi 24.

Astfel, iată că Vladimir Putin a semnat acest decret. Conform explicațiilor lui, datorită celor zece zile nelucrătoare se va limitadeplasările în transportul public şi deplasările către casele de vacanță. Astfel, se va împiedica răspândirea temutului virus.

SuperJob.ru a realizat un sondaj, în urma căruia s-a constatat că aproximativ jumătate dintre companii (48%) nu vor respecta decretul semnat de președintele rus pentru a nu le fi afectată activitatea. Astfel că,  au decis că personalul lor va lucra în zilele declarate nelucrătoare.

Comuniștii s-au împotrivit lui Vladimir Putin

De 1 mai, în Rusia s-au interzis evenimentele dedicate acestei zile, considerată Ziua Muncii. Partidele au redus și ele din organizarea de mitinguri virtuale. În schimb, comuniştii s-au împotrivit acestei restricții de 1 mai. Ei au fost prezenţi la mormântul soldatului necunoscut de lângă zidul Kremlinului și au depus o coroană de flori.

În ceea ce privește vaccinarea, aceasta se desfășoară într-un ritm lent, în ultima vreme. Asta în condițiile în care Rusia dispune de trei vaccinuri anti-Covid, iar cel mai utilizat este Sputnik-V. Acest ser a  început să fie administrat în masă pe 18 ianuarie. Potrivit sondajelor, în Rusia procesul de vaccinare este mai lent și decât în alte țări. Potrivit Gogov.ru, până sâmbătă în Rusia s-au imunizat 12.377.978 persoane, adică 8,47% din populaţie. Acestea au primit și rapelul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: