Redactia.ro
Home » Știri » Rabla 2021. Schimbări importante în program. Cum va funcţiona de anul viitor

Rabla 2021. Schimbări importante în program. Cum va funcţiona de anul viitor

Rabla 2021

Programul Rabla 2021 ar putea suferi modificări importante, atât pentru cei care doresc să cumpere mașini, dar și pentru cei care vor să le vândă. Iată despre ce schimbări este vorba în 2021, la programul Rabla.

Rabla 2021. Ce modificări vor fi de anul următor

Un proiect al Ministerului Mediului, aflat încă în dezbatere, ar putea schimba pentru totdeauna programul Rabla așa cum îl știam. Acesta prevede modificări importante. Iată, mai pe larg, despre ce este vorba.

Acest proiect prevede că inclusiv persoanele juridice vor putea să cedeze primele de casare, începând în 2021. Până acum, doar persoanele fizice puteau face acest lucru, dar din 2021, inclusiv școlile, ONG-urile sau instituțiile publice vor putea face acest lucru.

Ordinul de ministru permite transferul liber al cuponului de case, iar transferul primelor de casare se vor putea face fie de la persoană fizică la alta, fie de la o persoană juridică la alta, sau și de la o persoană fizică la o firmă.

Totuși, oficialii nu se grăbesc să confirme noile modificări, până proiectul nu este adoptat efectiv.

 „Suntem în discuții pentru viitorul program Rabla, însă pot spune cu siguranță că sumele alocate nu vor scădea. Știm că este important să susținem vehiculele nepoluante. Nu avem în plan o reducere a valorii ecotichetului. Nu vă pot spune acum ce modificări va suferi programul Rabla anul viitor. Vom face aceste detalii publice în momentul în care vom avea gata proiectul. Dar va fi un pachet mult mai amplu care va cuprinde atât finanțarea pentru autoturisme cât și partea de infrastructură și multe alte lucruri noi”, a transmis Ion Vasile, vicepreședinte Administrației Fondului pentru Mediu.

Noi măsuri pentru ca românii să cumpere mașini electrice

Totodată, a fost adoptat și subiectul mașinilor hibrid sau a celor electrice.

„Ne dorim în continuare stații de încărcare. Susținem astfel de proiecte și am prelungit programul de finanțare de la Administrația Fondului de Mediu (AFM) pentru ele tocmai pentru ca toate municipiile care nu au aplicat la el să o poată face. E limpede că degeaba îți iei automobil electric dacă nu ai unde să îl încarci”, au declarat oficialii.

Rabla Plus va avea loc și în 2021, după cum anunță autoritățile. Președintele Administrației Fondului pentru Mediu a specificat că se lucrează la extinderea rețetei de stații de încărcare pentru mașinile electrice, având în vedere că în țara noastră sunt foarte puține. Efectele penru mediu nu vor întârzia să apară, după cum spune Dan Cătălin Vatamanu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu.

”În direcția îndeplinirii obiectivelor europene și naționale privind mobilitatea urbană sustenabilă, susținem finanțarea achiziționării de autovehicule electrice și electrice hibride prin intermediul Programului Rabla Plus. În același timp, finanțăm în proporție de 90% din cheltuielile eligibile proiectele depuse de municipiile reședință de județ, în vederea extinderii reţelei de staţii de încărcare, atât de necesară în contextul intensificării utilizării autovehiculelor electrice la noi în țară. Aceste programe au efecte importante în ceea ce privește protecția mediului, reducerea consumului de combustibili convenționali, precum și de diminuare a poluării cauzate de traficul rutier”, a declarat președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Dan Cătălin Vatamanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: