Redactia.ro
Home » Sport » Rafael Nadal, decorat! A primit “Orden del Dos de Mayo”

Rafael Nadal, decorat! A primit “Orden del Dos de Mayo”

Rafael Nadal, premiu Madrid, ATP

Fostul lider ATP a primit cea mai înaltă distincție pe care o poate acorda Orașul Madrid. “Orden del Dos de Mayo”. Ibericul a primit premiul de la președintele Comunității Autonome Madrilene, Isabel Díaz Ayuso.

Ceremonia a avut loc la sediul Guvernului regional, Real Casa de Correos. Distincția primită de jucătorul de tenis are trei grade.

„Într-o societate care deseori este orientată spre obținerea de realizări fără efort, exemplul lui Rafa Nadal, dedicarea lui, viziunea sa asupra sportului și a vieții în general sunt un îndemn și un exemplu nu numai pentru copii sau pentru tineri, ci și pentru întreaga comunitate”, a spus Isabel Díaz Ayuso, președintele Comunității Autonome Madrilene.

Momente emoționante pentru Nadal

La ceremonie cel mai bun jucător de tenis din Spania a fost foarte emoționat. El a dedicat premiul celor peste 45.000 de victime ale pandemiei de coronavirus din Spania. Sunt foarte puțini sportivi care au primit această distincție. Printre ei se numără Manolo Santana.

„Mulțumesc pentru distincție, este o adevărată onoare. Aș vrea să le mulțumesc și să împart această distincție cu cetățenii Comunității Madrilene, un loc foarte apropiat de inima mea și unde mereu primesc o afecțiune specială. Am avut momente de neuitat, atât pe plan personal, cât și profesional. Noi toți datorăm multe acestei comunități. În primul rând, vreau să ne aducem aminte de victimele teribilei pandemii prin care trecem și de familiile lor. Ne afectează pe noi toți într-un mod sau altul, dar mai mult decât orice, îi afectează pe cei care i-au pierdut pe cei dragi. Le mulțumesc tuturor lucrătorilor din sănătate, în special celor din Madrid, o comunitate care a fost sever afectată atunci când a fost primul val. De asemenea, le mulțumesc forțelor de securitate și autorităților. Sunt convins că Spania va face ceea ce mereu a putut să facă, când a trecut prin circumstanțe dure și teribile. Nici de această dată nu va fi vreo excepție”, a fost discursul lui Nadal

Nadal, 20 de titluri de Grand Slam

Rafael Nadal s-a implicat foarte activ în diferite acțiuni caritabile în perioada pandemiei de coronavirus. A donat sume considerabile la mai multe spitale, și a derulat prin fundația sa diferite proiecte. A fost ajutat și de baschetbalistul Pau Gasol.
Rafael Nadal este cel mai bun jucător din Spania și are în palmares 20 de titluri de Grand Slam. În total a câștigat 80 de turnee, iar în acest moment este pe locul secund în ATP. În cariera sa, ibericul a stabilit sau a bătut o serie de recorduri.

-Cel mai tânăr câștigător în Era Open al celor patru turnee de Grand Slam (la 24 de ani și 101 zile)
-2005-2009- A avut 31 de victorii consecutive la Open-ul Francez (singurul)
-2008-2009- A fost simultan deținător de turnee de Grand Slam pe cele trei suprafețe: zgură, hard și iarbă. A fost egalat de Roger Federer. -Singura diferență este că Nadal a avut Open-ul Australian, iar Federer pe cel American.
-2008-2009- A luat simultan Medalia de Aur de la Jocurile Olimpice și turnee de Grand Slam pe hard, iarbă și zgură.
-2005-2008- A avut 4 victorii consecutive la Open-ul Francez egalând astfel recordul lui Björn Borg.
-2005-2009 A jucat patru finale consecutive la Open-ul Francez, record ce mai era deținut de Björn Borg, Ivan Lendl și egalat mai apoi de Roger Federer.
-Cele mai multe victorii consecutive pe o singură suprafață (zgură): 81 de meciuri (2005-21 mai 2007)
-A câștigat Open-ul Francez de 12 ori (singurul)
-Primul jucător din istorie ce are mai mult de 400 de victorii în mai puțin de 500 de meciuri jucate (401-91).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: