Redactia.ro
Home » Sport » Rafael Nadal la un pas de a se retrage! Ce a pățit spaniolul

Rafael Nadal la un pas de a se retrage! Ce a pățit spaniolul

Rafael Nadal, ATP, retragere,

Rafael Nadal a trecut prin momente dificile, atunci când își începea ascensiunea în tenisul mare. Spaniolul a fost la un pas de a renunța la sport.

Rafael Nadal a câștigat prima dată turneul de Grand Slam de la Roland Garros la vârsta de doar 19 ani. Se întâmpla în 2005. Medicii i-au umbrit însă bucuria. Avea probleme la un picior, iar specialiștii i-au spus că cel mai probabil trebuie să renunțe la tenis. A urmat o perioadă dură în care fostul lider mondial s-a antrenat stând pe scaun.

”La 19 ani, când abia câștigasem primul Roland Garros, mi-au spus că nu voi mai putea juca, din cauza unei deformări a piciorului stâng. Durerea era atât de mare încât a trebuit să mă antrenez, să lovesc mingea, stând pe scaun în mijlocul terenului. Am reușit apoi să mă recuperez, datorită unui branț care schimba poziția piciorului, dar care a dus la o inflamație la nivelul genunchiului”, a povestit Rafael Nadal, celor de la Tennishead.

Nadal: “Soluția este răbdarea”

Ibericul nu s-a lăsat descurajat. A ales să strângă din dinți și să lupte în fiecare zi pentru a putea realiza ceea ce își dorea.

”Treci peste astfel de momente cu o gândire pozitivă. Trebuie să transformi fragilitatea corpului în putere mentală. Mai devreme sau mai târziu, lucrurile intră pe făgașul corect. Trebuie să ne înarmăm cu răbdare, pentru că altă soluție nu ai pentru a rezista”, a mai spus Rafael Nadal.

Rafael Nadal a adunat până acum 20 de trofee de Grand Slam, dintre care 13 câștigate pe zgura de la Roland Garros. Este considerat cel mai mare jucător pe zgură din toate timpurile. a câștigat și 30 de turnee ATP Masters, dar și medalia de aur la Jocurile Olimpice 2008, și Jocurile Olimpice din 2016 (proba de dublu).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: