Redactia.ro
Home » Știri » Rareş Bogdan vine cu o explicaţie-bombă pentru care vorbeşte cu Mircea Badea şi Gâdea la Antena 3

Rareş Bogdan vine cu o explicaţie-bombă pentru care vorbeşte cu Mircea Badea şi Gâdea la Antena 3

GALERIE FOTO (3)

Rareş Bogdan şi Antena 3 nu s-au înţeles niciodată. Cel puţin, până ca politicianul să plece de la Realitatea TV şi să intre în PNL.

Rareş Bogdan pare că şi-a schimbat optica odată cu intrarea în politică şi succesul de la alegerile europarlamentare. Fostul realizator TV nu refuză nicio invitaţie la emisiunile TV, indiferent de cum se numeşte postul de televiziune sau cine este moderatorul respectivului talk-show. Aşa se face că Rareş Bogdan vorbeşte chiar şi cu Antena 3, unde a fost văzut în dialog cu Mihai Gâdea. Fanii fostului om de televiziune l-au acuzat că s-a schimbat cu 180 de grade şi l-au chestionat pe motivul apropierii ciudate de Antena 3. Rareş Bogdan s-a simţit dator cu o explicaţie şi a recunoscut că publicul Antenei 3 este diferite de cel căruia i s-a adresat el până acum, dar că telespectatorii de acolo nu trebuie ignoraţi. Iată postarea în care Rareş Bogdan explică de ce intră la Antena 3:

Oameni buni, de unde atâta intoleranță?

Aseară am intrat în direct, de la Cluj, în emisiunea lui Mihai Gâdea. Nu m-am abătut cu nicio virgulă de la ceea ce afirm și am afirmat mereu, a fost un dialog civilizat în care mi-am expus argumentele. M-am așteptat ca cea mai mare parte a oamenilor care privesc să priceapă ceea ce am spus și în campanie, și ani de-a rândul, în emisiunile pe care le-am realizat: eu nu consider că anumiți români sunt inteligenți deoarece votează cu noi sau au vederi de dreapta, iar alții sunt tâmpiți deoarece au altă opțiune. Oameni buni, de unde atâta intoleranță? Vă spun argumentul în care cred cel mai tare: pentru cine dorim noi să guvernăm, pentru cele 2,5 milioane de români care au votat PNL, sau pentru toți? Eu nu am mentalitate de clan, chiar mă gândesc că suntem o națiune, iar publicul Antena 3, pe care îl înjurați atât de mult, are altă opțiune! Ce facem, abandonăm ideea de a-l convinge că lucrurile pot fi privite și din alt unghi? Mai ales că aducem argumente, nu ne rezumăm la „ba pe-a mă-tii!”

Abandonăm românii care privesc Antena 3?

Cine își imaginează că PNL are în minte exclusiv calcule politice și nu își dorește să livreze o viziune strategică, un plan pentru mai multe generații, pentru toate categoriile sociale, pentru oameni cu atitudini, gânduri diferite, face o eroare! Oameni buni, faceți 5 minute un exercițiu: ați candidat, ați fost aleși. Ce veți face cu proiectele pe care le aveți? Le veți dedica exclusiv celor care vă iubesc? Ce să facem noi acum, să rezolvăm simplificarea birocrației pentru bani europeni numai pentru cei care votează PNL, să dăm alocații mărite (tot la inițiativa PNL) numai copiilor unor părinți care nu privesc Antena 3? Să condiționăm binele de opțiunea politică? Păi atunci nu am fi exact ca indivizii împotriva cărora luptăm?

A funcționat exercițiul? Excelent! Aștept argumente, oameni buni, m-am obișnuit să vă tratez drept parteneri de discuții, haideți să discutăm cu rațiune! Aștept răspunsul rațional la această întrebare: abandonăm românii care privesc Antena 3 sau încercăm să le oferim altă perspectivă, să-i ajutăm să ne înțeleagă argumentele?
În ceea ce mă privește, chiar dacă am fost atacat, jignit cum nu ați fost niciunul dintre voi, nu înseamnă că voi renunța la ideea de a-i convinge pe toți românii, nu doar pe unii, că lumea e mai complexă și mai mare decât cea văzută dintr-o singură parte. Vă mulțumesc! Am sa țin cont de tot ce mi-ați scris. Și va multumesc ca va pasa. E important pentru mine„, a postat Rareş Bogdan pe Facebook.

Sociologul Barbu Mateescu a explicat, pentru comisarul.ro, cine este publicul Antena 3

Toată discuția privind prezența unui politician sau altuia la Antena 3 trebuie completată, aș zice eu, cu ceva. Și anume identitatea grupurilor care se uită la Antena 3. Vorbim în primul rând de un grup de oameni cu vârsta peste 55 de ani. În 2012 erau 59% din audiența postului. Acum sunt 82% (detalii în comentarii). Trei cincimi din acești 82% au peste 65 de ani și mai participă probabil la acest ciclu electoral și gata. Ei sunt generația care a luat un șut în dinți de la istorie. În anii ’90 s-ar fi putut adapta dar economia era terci. În 2007 s-a intrat în UE dar pentru ei era prea târziu. Nu mă satur să explic că România a pierdut al treilea război mondial, unul economic, alături de celelalte țări comuniste; această generație sunt echivalentul soldaților traumatizați din tranșeele primului război mondial care rătăceau supărați și indignați prin Germania anilor ’20. Până și dilemele sunt aceleași: „pentru ce-am trăit? de ce e țara asta altfel de cum o vreau eu? de ce nu primesc respect?”

La Antena 3 se uită cam 300 de mii de pensionari

Pot vota ei la furie altceva decât partidul indicat constant de postul lor de televiziune favorit? Teoretic da. În practică nu mi-aș ține respirația, sunt educați de ani de zile să perceapă lucrurile și partidele noi într-un anume fel. Cu o picătură nu schimbi marea. O emisiune anti-USRPLUS sau anti-USR și s-a revenit la programul obișnuit.vAre USRPLUS sau USR, dacă doriți să detaliem, o perspectivă, niște mesaje pentru ei? Nu cred. Există un segment în această generație care e atât de furios și anti-sistem și anti-corupție că nu rezonează la mesajele resentimentare, anti-prezent și anti-viitor ale PSD, dar am dubii că oamenii ăștia se uită la Antena 3 ca să se informeze cu privire la politică. (Nu vreau să dau impresia că această generație se uită toată la Antena 3. România are 5 milioane de pensionari, la Antena 3 se uită cam 300 de mii, adică 6%. Dacă vrei să dai un mesaj pensionarilor, pe 94 din 100 nu-i prinzi venind la A3).

Citiţi şi:

Rareş Bogdan, din nou tată. Anunţ-bombă despre copilul încă nenăscut

Al doilea grup sunt membrii de partid. PSD, PNL, etc. Se uită la TV ca să afle ce să zică familiei, colegilor de muncă, organizației, angajaților, prietenilor. Sunt un public versat și pragmatic. (Dacă ești fan Inter de 20 de ani poți să identifici ce și cum face bine Juventus sezonul ăsta fără să treci prin crize existențiale). Electoral sunt irelevanți, opțiunile de vot nu li se schimbă printr-o emisiune TV. Al treilea grup sunt votanții fără responsabilități în partide și care urăsc Antena 3. Prezența în studio pentru ei e un malus, nu un bonus („te-ai murdărit și tu!”). În 2012 al doilea și al treilea grup cumulate erau cam 150 de mii de persoane. Acum sunt 70 de mii. România TV și Facebook au ronțăit Antena 3. Însumând lucrurile de mai sus, a te duce la Antena 3 nu îți aduce niște avantaje certe, dar poate reprezenta – după cum s-a descoperit – un imens scandal de PR. Sunt de cinci ori mai mulți votanți USRPLUS decât telespectatori ai lui Gâdea„, a scris sociologul.

Etichete: