Redactia.ro
Home » Sport » Reacția lui Sebastian Colțescu după ce a fost acuzat de rasism. AUR sare în apărarea arbitrului

Reacția lui Sebastian Colțescu după ce a fost acuzat de rasism. AUR sare în apărarea arbitrului

Reacția lui Sebastian Colțescu după ce a fost acuzat de rasism

Reacția lui Sebastian Colțescu după ce a fost acuzat de rasism. Arbitrul Sebastian Colțescu se află într-un scandal puternic, după ce a fost acuzat de rasism în timpul meciului dintre Paris Saint-Germain și Istanbul Basaksehir. Acesta a reacționat pentru prima oară după producerea acestui eveniment.

Reacția lui Sebastian Colțescu după ce a fost acuzat de rasism

Reacția lui Sebastian Colțescu. Arbitrul Sebastian Colțescu a iscat un adevărat în lumea fotbalului, după ce a fost acuzat de rasism. Arbitrul a folosit în minutul 14 al meciului dintre Paris Saint-Germain și Istanbul Basaksehir, cuvântul „negru” când i-a spus centralului să-l elimine pe Pierre Webo, membru al staff-ului grupării din Turcia. Auzit această afirmație, Pierre i-a cerut socoteală arbitrului, spunându-i că a fost rasist. Din această cauză, jucătorii ambelor echipe au decis să meargă la vestiare și să nu mai continue meciul, ulterior, reprezentanții UEFA luând decizia ca partida dintre aris Saint-Germain și Istanbul Basaksehir să aibă loc în altă zi și să fie condusă de o altă brigadă de arbitrii. Potrivit Digi24, la scurt timp, Sebastian Colțescu a reacționat după ce membrii echipei turcești l-au acuzat de rasism.

Nu putem face nicio declarație, trebuie să discutăm cu UEFA mai întâi. În mod normal, v-aș fi răspuns cu mare plăcere, dar nu în această seară. Sigur, ne pare rău, dar vă rog să ne respectați tăcerea și să înțelegeți situația”, ar fi spus Sebastian Colțescu. Totodată, arbitrul a reacționat și pe Twitter, postând un mesaj prin care își cere scuze. „Îmi cer scuze pentru această neînțelegere. Nu am avut intenția de a fi rasist. Într-un astfel de context, oamenii nu se pot exprima corect și pot fi înțeleși greșit. Îmi prezint scuzele în numele UEFA Champions League. Sper că mă veți înțelege”.

După ce s-a decis ca meciul să fie programat în altă zi, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a cerut UEFA să ia măsuri dure față de manifestările de rasism la adresa oficialului clubului din Istanbul. „Colțescu nu cunoaște, efectiv, că exprimarea negru e una rasistă, fără nici o posibilitate de interpretare. Asta arată gradul lui de cunoaștere și că este total nepregătit în ce privește prevederile foarte clare ale FRF, UEFA și FIFA în privința rasismului”, a comentat ieri seară, pentru Gazeta Sporturilor, Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

AUR îi ia apărarea arbitrului

Copreședintele partidului Alianța pentru Unirea Românilor, George SImion a anunțat că memebrii partidului este alături de arbitrul român Sebastian Colțescu. Acesta a spus că formațiunea politică se solidarizează cu arbitrul român acuzat de rasism. „AUR a luat act cu indignare de poziţia autorităţilor române în cazul arbitrului Sebastian Colţescu. Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Tineretului şi Sportului s-au raliat la linşajul public îndreptat asupra arbitrului, cetăţean român acuzat de rasism pentru că a folosit în timpul meciului PSG – Istanbul Başakşehir o expresie descriptivă obiectivă, fără conotaţie peiorativă”, transmit liderii AUR. Federația Română de Fotbal a declarat că se delimitează de orice acțiune sau declarație cu tentă rasistă. În ceea ce privește meciul dintre PSG şi Başakşehir va avea loc miercuri, din minutul 14, cu o altă echipă de arbitri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: