Redactia.ro
Home » Știri » Restaurantele nu se deschid de la 1 iulie. Ministrul Economiei: Vom avea un val doi mai devreme decât se credea

Restaurantele nu se deschid de la 1 iulie. Ministrul Economiei: Vom avea un val doi mai devreme decât se credea

Ministrul economiei

Restaurantele nu se vor redeschide de la 1 iulie, potrivit Ministrului Economiei. Virgil Popescu a explicat că în aceste condiții, în care cazurile noi de îmbolnăvire cu coronavirus sunt din ce în ce mai mult, fiind peste 300 câteva zile la rând, restaurantele nu se vor redeschide. Mai mult decât atât, este posibil ca următorul val de relaxare să fie amânat cu totul, până peste alte două săptămâni.

Restaurantele nu se redeschid pe 1 iulie, potrivit ministrului Economiei

Cel mai probabil restaurantele nu vor fi redeschise de la 1 iulie, când ar trebui să aibă loc următorul val de relaxare. Mai mult, este posibil ca acesta să fie amânat pentru 15 iulie, având în vedere numărul mare de cazuri care se înregistrează zi de zi în țara noastră.

Virgil Popescu a spus că decizia va fi luată în cursul acestei săptămâni, în funcție de evoluția situației actuale și de datele furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică

1 iulie este o dată la care ne uităm, dar este o dată la care n-am ajuns încă acolo și trebuie să treacă și de această evaluare din această săptămână. Nu este îmbucurător ce s-a întâmplat săptămâna trecută, cazurile s-au înmulțit, au trecut de 300. Astăzi a fost o primă zi în care au scăzut, sunt sub 300. Așteptăm evaluarea de la Institutul Național de Sănătate Publică, de la Ministerul Sănătății și vom lua o decizie în funcție de evaluare”, a spus Virgil Popescu.

Ministrul Economiei a explicat și că măsurile de relaxare nu mai pot fi adoptate în aceste condiții, iar dacă regulile nu vor fi respectate, nu vor mai exista alte restricții ridicate.

„Nu pot să promit absolut nimic. Trebuie și românii să înțeleagă că trebuie să respecte regulile ca să putem să ne menținem într-un ritm de relaxare al măsurilor”, a explicat ministrul Economiei.

Al doilea val de coronavirus în România

În același timp, ministrul a vorbit și despre valul al doilea de coronavirus și a atras atenția că dacă mergem pe acest drum, al nerespectării regulilor și al cazurilor tot mai multe, valul al doilea va veni chiar mai repede decât se preconizase anterior,. Astfel, valul al doilea ar putea apărea chiar înainte de finalul lui 2020.

„Suntem îngrijorați de ceea ce se întâmplă și nu vrem să avem un val doi mai devreme decât sfârșitul anului, dacă va fi acest val doi. Adică nu vrem să avem un val doi auto creat de către noi, prin faptul că nu respectăm regulile. Fac un apel la români să respecte regulile, pentru că respectând regulile automat relaxarea va continua și vom avea și restaurante deschise, și spectacole și cinematografe”, a spus ministrul.

Următorul val de relaxare ar trebui să aibă loc de pe 1 iulie, când ar fi trebuit să fie redeschise restaurantele. Acesta ar putea fi, totuși, amânat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: