Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețetă de aperitiv sănătos: ruladă de spanac cu cremă de brânză

Rețetă de aperitiv sănătos: ruladă de spanac cu cremă de brânză

Ruladă de spanac

Spanacul proaspăt se găsește acum în toate piețele, așa că putem profita de el și să pregătim cât mai multe rețete. Una dintre cele mai simple, dar care este și extrem de gustoasă este rulada de spanac cu cremă de brânză.

Rețetă de aperitiv sănătos: ruladă de spanac cu cremă de brânză

Rulada de spanac este simplu de făcut și este un apaeritiv sănătos. Iată de ce ingredient ai nevoie pentru a pregăti această rețetă simplă:

Pentru ruladă:

200 gr spanac proaspăt

100 ml lapte animal/vegetal

2 ouă

50 gr făină

cca 1/2 linguriță sare

1/2 linguriță praf de copt

1 lingură ulei de măsline

Pentru umplutură:

200 gr crema de brânză

1 ardei gras

sare și piper alb după gust

Cum se pregătește rulada de spanac cu cremă de brânză

Mai întâi, trebuie să speli frunzele de spanac proaspăt, iar apoi să le opărești 30 de secunde. Lasă-le să se scurgă bine.
Ia ouăle și separă albușurile de gălbenușuri. Bate albușurile spumă tare. Apoi, într-un bol, mixează gălbenușurile și spanacul scurs până obții o compoziție omogenă. Acesta este momentul în care putem adăuga laptele, faina, sarea, uleiul si praful de copt. După aceea, încorporăm ți albușurile.

Tapetează tava cu hârtie de copt și toarnă compoziția în ea. Cuptorul trebuie preîncălzit în acest caz, iar tava trebuie să stea la cuptor la temperatura de 180 de grade pentru o perioadă de 20 sau chiar 25 de minute.
Trebuie să facem testul scobitorii pentru a vedea dacă rulada noastră este coaptă. Apoi, ea trebuie scoasă din tavă și trebuie să o rulăm cu grijă cât ea este încă fierbinte.

Pentru umplutură, ceea ce avem de făcut este simplu. Amestecăm 200 gr crema de brânză cu un ardei gras și punem sare și piper alb așa cum ne place. Desfă cu grijă rulada ca să pui umplutura și apoi ruleaz-o la loc. Rulada de spanac trebuie să stea la frigider cel puțin două ore înainte de a fi consumată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: