Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețetă de Ouă Benedict. E simplă, dar în același timp genial de gustoasă

Rețetă de Ouă Benedict. E simplă, dar în același timp genial de gustoasă

oua Benedict

Micul-dejun este cea mai importantă masă a zilei, așa că este important să îi acordăm atenție și să avem grijă să ne preparăm un fel de mâncare gustos, hrănitor și aspectuos. Rețeta perfectă în acest caz, care bifează toate cerințele, este cea de ouă Benedict.

Rețetă de Ouă Benedict. Cum se prepară „micul dejun al regilor”

Nu este de mirare că acest mic-dejun este supranumit „micul dejun al regilor”, pentru că este o combinație foarte bună, ce pare a fi în valoare de sute de lei, datorită fineții și cremozității, dar este, în realitate, pentru buzunarul oricui.

1 lingurita zeamă de lămâie

1/2 lingurita muştar

sare

80 g unt

1 lingură smântână

2 gălbenuşuri

2 chifle sau 4 felii de pâine

4 foi salată verde

8 felii bacon

sare

1 lingurita oţet

4 ouă

piper

pătrunjel sau mărar

Cum se prepară ouăle Benedict

Începem această rețetă de mic-dejun cu sosul. Pentru acesta, mai întâi topim untul. După ce face puțină spumă, îl dăm deoparte. Punem gălbenușurile într-un blender, alături de smântână, muștar, zeama de lămâie, sare și piper. Toate acestea se mixează preț de câteva secunde.

Untul trebuie lăsat să se răcească până devine doar călduț, iar apoi el trebuie turnat peste amestecul din blender, continuând amestecarea.

Compoziția trebuie pusă la bain marie timp de șapte minute, în care se amestescă mereu, până obținem sosul pe care îl dorim.

Punem apă într-o oală, o lăsăm să dea în clocot, iar apoi punem sare și oțet peste ea. Spargem ouăle separat într-o farfurie sau un bol și le adăugăm pe rând în apă. Trebuie fierte cam două minute.

Pregătim și baconul, pe care îl gătim puțin într-o tigaie. Tot în aceasta putem prăji și chiflele, sau le putem face la toaster. Asamblăm micul-dejun punând mai întâi chifla, apoi bacon, o foaie de salată, bacon, un ou poșat și o lingură de sos.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: