Micul-dejun este cea mai importantă masă a zilei, așa că este important să îi acordăm atenție și să avem grijă să ne preparăm un fel de mâncare gustos, hrănitor și aspectuos. Rețeta perfectă în acest caz, care bifează toate cerințele, este cea de ouă Benedict.
Rețetă de Ouă Benedict. Cum se prepară „micul dejun al regilor”
Nu este de mirare că acest mic-dejun este supranumit „micul dejun al regilor”, pentru că este o combinație foarte bună, ce pare a fi în valoare de sute de lei, datorită fineții și cremozității, dar este, în realitate, pentru buzunarul oricui.
1 lingurita zeamă de lămâie
1/2 lingurita muştar
sare
80 g unt
1 lingură smântână
2 gălbenuşuri
2 chifle sau 4 felii de pâine
4 foi salată verde
8 felii bacon
sare
1 lingurita oţet
4 ouă
piper
pătrunjel sau mărar
Cum se prepară ouăle Benedict
Începem această rețetă de mic-dejun cu sosul. Pentru acesta, mai întâi topim untul. După ce face puțină spumă, îl dăm deoparte. Punem gălbenușurile într-un blender, alături de smântână, muștar, zeama de lămâie, sare și piper. Toate acestea se mixează preț de câteva secunde.
Untul trebuie lăsat să se răcească până devine doar călduț, iar apoi el trebuie turnat peste amestecul din blender, continuând amestecarea.
Compoziția trebuie pusă la bain marie timp de șapte minute, în care se amestescă mereu, până obținem sosul pe care îl dorim.
Punem apă într-o oală, o lăsăm să dea în clocot, iar apoi punem sare și oțet peste ea. Spargem ouăle separat într-o farfurie sau un bol și le adăugăm pe rând în apă. Trebuie fierte cam două minute.
Pregătim și baconul, pe care îl gătim puțin într-o tigaie. Tot în aceasta putem prăji și chiflele, sau le putem face la toaster. Asamblăm micul-dejun punând mai întâi chifla, apoi bacon, o foaie de salată, bacon, un ou poșat și o lingură de sos.