Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețeta de tort diplomat ca pe vremuri. Mod de preparare și ingrediente

Rețeta de tort diplomat ca pe vremuri. Mod de preparare și ingrediente

tort diplomat

Tortul diplomat este o rețetă dulce clasică, preferată de mulți români atunci când este vorba de un eveniment special. Fructele delicioase, frișca și blatul pufos fac din acest tort un adevărat deliciu, căruia puțini îi pot rezista.

Cea mai bună rețetă de tort diplomat

Tortul diplomat este destul de simplu de făcut, dacă ai toate ingredientele la dispoziție și o rețetă clară pe care să o urmezi. În rândurile următoare îți vom prezenta cum se prepară cel mai bun tort diplomat.

De ce ingrediente ai nevoie pentru tortul diplomat

Pentru blat ne trebuie:

4 ouă

4 linguri de zahăr

4 linguri de făină

Pentru cremă avem nevoie de:

5 ouă întregi

200 de grame de zahăr

1 praf de sare

40 de grame de gelatină pulbere sau foi

5 linguri de zeamă din compot

coajă confiată de portocală, cam 3 linguri bune

700 de grame de smântână pentru frișcă

fructe la alegere, eu am folosit 1 conservă de compot de ananas, câteva felii de kiwi din compot, 1 portocală, 2 mandarine și 1 banană

Pentru decor ai nevoie

500 de ml. de smântână pentru frișcă

1 lingură cu vârf de zahăr pudră

opțional, 1 plic de întăritor pentru frișcă

fructe confiate, bucațele de coajă de portocală confiată, fructe proaspete etc

Cum se prepară cea mai bună rețetă de tort diplomat

Pentru a face blatul, ne folosim de o rețetă de pandișpan simplu, din ingredientele prezentate mai sus. Puteți folosi, de asemenea, pișcoturi înmuiate sau orice altceva știți că funcționează.

Pentru cremă, începem prin a pune gelatina la hidratat în comport și completăm cu apă până ajungem la 120 ml.

Apoi, luăm oule și zahărul, le punem într-o cratiță, la foc mic, sau pe bain marie. Trebuie să mestecăm încontinuu, iar când crema se îngroașă, trebuie luată de pe foc. Adăugăm gelatina în crema caldă, punem și coaja de portocala și fructele.

Următorul pas este să batem smântâna pentru frișcă, iar 1/3 din ea o adăugăm în crema de ouă cu fructele noastre. Abia apoi putem pune compoziția aceasta peste restul de frișcă.

Următorul pas este asamblarea. Tăiem blatul în două, punem compoziție și pregătim frișca pentru decor din ingredientele de mai sus. Poftă bună!

Loading...