Redactia.ro
Home » Știri » Revin ninsorile! ANM a emis COD GALBEN pentru mai multe județe

Revin ninsorile! ANM a emis COD GALBEN pentru mai multe județe

ANM a emis o avertizare Cod galben, în urma unor temperaturi de vară în martie, acum avertizând asupra ninsorilor însemnate și a ploilor abundente.

Ninsori și ploi în Carpați

Avertizarea este valabilă de duminică seara până luni la prânz, pentru Carpații Meridionali și de Curbură, unde se anticipează ninsori însemnate cantitativ la altitudini de peste 1500 m. Începând de duminică după-amiază până luni seara, aria ploilor se va extinde treptat din sud-vest și va cuprinde toate regiunile, cu cantități semnificative de apă în intervale scurte de timp. În timpul ploilor, cantitățile de apă pot ajunge local la 10…15 l/mp, iar în unele zone, cum ar fi Oltenia, Muntenia, Dobrogea și jumătatea de sud a Moldovei, chiar peste 30 l/mp. Vor fi averse, uneori însoțite de descărcări electrice.

În intervalul menționat aria ploilor va fi în extindere treptată dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 10…15 l/mp, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în jumătatea de sud a Moldovei, pe arii restrânse de peste 30 l/mp. Vor fi mai ales averse, izolat însoțite de descărcări electrice.

În zona de munte precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea local și temporar intensificări în regiunile sudice și sud-estice cu viteze în general între 45 și 55 km/h. La altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă.„, este mesajul transmis de ANM.

Precipitații mixte și intensificări ale vântului

În zona montană, se vor înregistra precipitații mixte, iar vântul va avea intensificări locale și temporare, mai ales în regiunile sudice și sud-estice, cu viteze între 45 și 55 km/h. Ploile vor persista și marți, cu acumulări semnificative în zonele montane și în sud-vest. Vântul se va intensifica în întreaga țară.

ANM recomandă atenție sporită și monitorizarea continuă a situației, deoarece condițiile meteorologice pot evolua rapid. Locuitorii din zonele afectate sunt îndemnați să ia măsuri de precauție adecvate, să evite deplasările în zonele montane și să se informeze din surse oficiale pentru a fi la curent cu ultimele actualizări ale avertismentelor meteorologice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: