Redactia.ro
Home » Știri » Rezultate finale BEC alegeri parlamentare 2020. PSD rămâne în continuare câștigător

Rezultate finale BEC alegeri parlamentare 2020. PSD rămâne în continuare câștigător

Biroul Electoral Central (BEC) a transmis, miercuri seară, rezultatele finale ale alegerilor parlamentare. Procentajele obținute de partide arată că PSD este în continuare formațiunea politică cu cele mai multe voturi. PSD este urmat de PNL, USR-PLUS, AUR şi UDMR.

Rezultate finale BEC alegeri parlamentare

Au sosit rezultatele finale ale alegerilor parlamentare 2020. Conform Biroului Electoral Central (BEC), PSD este în continuare partidul care a obținut cele mai multe voturi din partea electoratului. El este urmat de PNL,  USR-PLUS, AUR şi UDMR.

Totodată, potrivit BEC, numărul total al prezenței la votul pentru alegerile parlamentare 2020 a fost de 5.901.915. Astfel, prezența totală arată un record negativ, un procent de doar 33.24 % din numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente. Iată mai jos lista integrală cu procentajele finale pentru fiecare formațiune politică în parte:

Camera Deputaților

PSD – 28,90%

* PNL – 25,19%

* USR – PLUS – 15,37%

* AUR – 9,8%

* UDMR – 5,74%

Senat

* PSD – 29,32%

PNL – 25,58%

* USR – PLUS – 15,86%

* AUR – 9,17%

* UDMR – 5,89%

Conform ultimelor rezultate, care sunt, de altfel și cele finale, PSD, PNL, USR-PLUS, AUR și UDMR vor fi partidele care vor intra în Parlamentul României. Două dintre cele mai active partide nu au intrat în Parlament: PRO România și  PMP. Liderul PMP, Eugen Tomac și-a anunțat demisia în urma rezultatului nefavorabil.

„Vreau să le mulțumesc tuturor cetățenilor români care în condiții de criză de sănătate s-au prezentat la vot. Vreau să le mulțumesc din suflet celor care au votat pentru PMP, știm că pentru dumneavoastră a însemnat enorm acest gest pe care l-ați făcut. Considerăm că în democrație este absolut esențial să privim cu realism spre realitate… În mod clar am obținut un rezultat bun, în condițiile date. Ne-am fi dorit să fie mult mai mare. Din ultimele rezultate rezultă că avem un scor de 4.94 și pentru că PMP a avut membri în toate secțiile de vot din țară, iar acolo unde avem zero voturi sau avem colegi care nu se regăsesc, deși au votat cu PMP am formulat contestații, avem peste 1900 de contestații.Prin urmare, pentru că-mi asum acest rezultat, mi-am depus demisia din funcția de președintele al PMP și colegul meu Marius Pașcan va prelua interimatul. În cel mai scurt timp vom organiza un Congres”, a declarat Eugen Tomac.

După ce Eugen Tomac și-a anunțat demisia, el a fost înlocuit interimar de Marius Pașcan. Deși PSD este partidul câștigător, formațiunile politice din Opoziție discută despre formare unei coaliții încât social-democrații să nu fie majoratori în formarea guvernului.

”Am făcut calculul mandatelor, concluzia este foarte clară – se poate forma o majoritate parlamentară fără PSD şi acesta este obiectivul nostru: de a forma o majoritate parlamentară în jurul PNL, fără PSD. Din calculul mandatelor reiese foarte clar că există această posibilitate politică şi PNL se va implica în negocieri pentru a forma o majoritate parlamentară (…)Nu sunt definitive, aşteptăm să vedem finalizarea. Mai sunt încă de validat câteva procese-verbale, nu e încă decizia definitivă. (…) Poţi să spui 100% numai după ce ai rezultatele în toate secţiile de votare. Evident, sunt posibili parteneri cei de la USR PLUS, cei de la UDMR. (…) Eu cred că formaţiunile politice, posibil partenere, înţeleg situaţia României şi sunt convins că, după negocieri, se va ajunge la o formulă stabilă de Guvern, la o formulă care să poată să pună în practică programul de guvernare bazat, evident, pe planul naţional de dezvoltare pe care noi l-am prezentat”, a declarat fostul prim-ministru, în urmă cu câteva zile, înaint de a demisiona din funcția de lider al Palatului Victoria.

Între timp, se poartă negocieri aprinse despre propunerea unui prim-ministru, după ce Orban și-a anunțat demisia. Momentan, Nicoale Ciucă este pe poziție interimară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: