Redactia.ro
Home » Sport » România este în Grupele Principale la EURO din Danemarca

România este în Grupele Principale la EURO din Danemarca

handbal, Campionat European de handbal, victorie Croatia, România

Naționala de handbal a României a învins Polonia, scor 28-24 și s-a calificat în Grupele Principale de la Europeanul din Danemarca. Luni, tricolorele vor juca împotriva Norvegiei, echipă favorită la câștigarea titlului european.

Tricolorele au fost conduse o mare parte din timp. Cristina Neagu nu a fost în mare formă, dar a fost cea mai bună marcatoare a meciului 8 goluri și a ajuns la cota 865. Prima reușită din partida cu Polonia a fost după a patra încercare. În repriza a doua, româncele și-au revenit. Au fost conduse până în minutul 45, apoi au egalat, scor 18-18. Au preluat conducerea și au reușit să câștige, la 4 goluri diferență. Cea mai bună jucătoare a partidei a fost Cristina Laslo, cu 6 goluri din 7 aruncări, la fel ca și Lorena Ostase. România a câștigat primele puncte la turneul final și este pe locul 3 în grupă. Următorul meci va fi luni, 7 decembrie în compania Norvegiei, favorita competiției.

„Consider că echipa a jucat bine și m-a ajutat să marchez acele goluri. În apărare, tot fetele m-au ajutat. De aici, sper să fie meciuri din ce în ce mai bune. La pauză am avut câteva noțiuni tactice, pe care le-am respectat mult mai bine după pauză. Am colaborat excelent și cu portarii. Sperăm să facem un meci bun, nu avem nimic de pierdut!”, a declarat Lorena Ostase.

Neagu, cea mai rapidă aruncare de la EURO

Cristina Neagu a reușit să stabilească un record al turneului. Una dintre aruncările sale a atins viteza de 129km/h și este cea mai rapidă aruncare de până acum de la competiția din Danemarca. Jucătoarea de la CSM București are 200 de selecții la națională și 865 de goluri marcate pentru România.

„În prima repriză ne-am chinuit mult, dar în partea a doua am făcut o apărare mai bună, am putut să îmbunătățim anumite lucruri, am gestionat mai bine situația. Nu am renunțat la luptă, am știut că putem câștiga, iar la final victoria a sosit. Sunt mândră de acest rezultat și de modul cum echipa a gestionat situația. Este o victorie importantă pentru noi. Mi-a fost greu să nu pot să ajut echipa, mai ales că am văzut meciul cu Germania din fața televizorului. Voiam să fiu acolo, să dau și eu o mână de ajutor. Am suferit alături de ele, le-am încurajat, dar nu a fost un joc bun al nostru. Mă bucur că am putut ieși din izolare și să ajut acum echipa. Mă bucur mult că am evoluat și am ajutat echipa din teren”, a spus Denisa Dedu, la sfârșitul partidei cu Polonia.

Golurile României: Cristina Neagu 8, Lorena Ostase 6, Cristina Laslo 6, Nicoleta Dincă 3, Ana Maria Iuganu 2, Laura Popa 2, Eliza Buceschi 1. Pentru Polonia au înscris: Aleksandra Rosiak 7 goluri, Aneta Labuda 5, Marta Gega 3, Kinga Grzyb 2, Aleksandra Zych (Măgura Cisnădie) 2, Natalia Nosek 2, Karolina Kochaniak 1, Joanna Szarawaga 1, Dagmara Nocun 1.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: