Redactia.ro
Home » Sport » Romania – Franta la EURO U21. Cine este Ionuţ Radu, căpitanul nostru, a cărui soră a murit când el avea 9 ani

Romania – Franta la EURO U21. Cine este Ionuţ Radu, căpitanul nostru, a cărui soră a murit când el avea 9 ani

Romania joacă împotriva celor din Franţa la EURO U21, luni, de la ora 22.00. Elevii lui Mirel Rădoi luptă pentru calificarea în semifinale şi, automat, la Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

Romania U21 este păzită din poartă de Ionuţ Radu, goalkeeperul de 22 de ani care în sezonul trecut a evoluat la Genoa, dar care în această vară s-a întors la Inter Milano. Portarul naţionalei de tineret este un jucător care a crescut mult în ultimul an. Dincolo de calităţile de fotbalist, Ionuţ Radu a demonstrat şi veleităţi de adevărat lider. Discursurile sale motivaţionale sunt bine-cunoscute.

Ionuţ Radu (22 ani) are, totuşi, o poveste de viaţă tristă. Căpitanul Romaniei U21 a pierdut o soră, când el avea 9 ani. Pe atunci, în 2006, Andrei şi-a pierdut sora mai mare, Ema, fostă campioană naţională la dans sportiv. Ea avea doar 14 ani şi a murit din cauza unei boli a sistemului imunitar. De aceea, de atunci, Ionuţ Radu agaţă la toate meciurile în care evoluează pe stâlpul din dreapta al porţii un tricou ce are imprimată o poză cu sora lui care a decedat.

Citiţi şi:

Ce a scris presa străină despre rezultatele remarcabile ale Romaniei

Înainte de fiecare meci el ţine un discurs, asta după ce l-am pus căpitan de echipă. El a ales să facă asta şi ce spune acolo vine pur şi simplu din suflet. E un lider înăscut, un exemplu pentru toţi şi prin modul în care se pregăteşte, cum vorbeşte în poartă în timpul jocului, antrenamentelor. El a trecut prin momente dificile, viaţa l-a încercat şi mă gândesc la copilărie, atunci când şi-a pierdut sora. Nu a fost deloc uşor pentru el„, a spus un apropiat al lui Ionuţ Radu.

Ionuţ Radu ne-a ţinut în viaţă şi la România-Anglia 4-2. La final a ţinut să le mulţumească românilor care au susţinut echipa într-un mod admirabil.

Sunteţi un popor extraordinar, ne-aţi făcut mândri că suntem români, nu ne-am fi aşteptat la o atmosferă atât de entuziastă. Ne-aţi împins de la spate şi unde n-au ajuns picioarele a ajuns inima. Noi am jucat cu inima în seara asta şi asta s-a văzut la sfârşit. Echipa asta o să ajungă foarte departe. Să nu mă credeţi nebun când o spun, dar o să ajungem foarte departe„, a spus Ionuț Radu la FRF TV.

România U21 a câștigat primele două meciuri din grupa C de la EURO 2019, 4-1 cu Croația și 4-2 cu Anglia. Luni va fi ultimul meci din grupe pentru „tricolori”, împotriva Franței U21, care a trecut până acum de Anglia, 2-1, și Croația, 1-0.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: