Redactia.ro
Home » Știri » România, în lockdown după alegeri! Anunțul lui Ludovic Orban

România, în lockdown după alegeri! Anunțul lui Ludovic Orban

România, în lockdown după alegeri

România ar putea intra în lockdown total după alegerile parlamentare din decembrie. Premierul Ludovic Orban a declarat că nu exclude acest lucru. 

România, în lockdown după alegeri

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat că impunerea unor noi restricții și mai ales a stării de urgență, depinde doar de populație.

În urmă cu o săptămână, autoritățile au impus deja noi restricții pentru că numărul cazurilor de coronavirus continuă să crească de la o zi la alta și se adună din ce în ce mai mult.

Zvonul că România ar intra imediat după alegerile locale în carantină totală a fost confirmat de Ludovic Orban. La fel ca și în urmă cu mai multe luni atunci când ne-am aflat în stare de urgență, iar ieșirea din locuințe se facea doar pentru motive întemeiate, așa se va proceda și de sărbători, scrie spynews.ro.

Ludovic Orban a ținut să precizeze că dacă numărul de infectări nu va mai crește nu se va întâmpla acest lucru, însă totodată nici nu a exclus varianta unui lockdown ca cel din primăvăra acestui an.

”În măsura în care lucrurile rămân sub control, în măsura în care numărul de infectări, nu va crește nu va fi necesară o astfel de măsură. Noi am spus foarte clar că nu ne dorim impunem măsuri de restricții. Am ajuns să impunem măsuri în care de fapt vrem să protejăm sănătatea urmărind nivelul de infectare, rata de răspândire a virusului pentru a apăra sănătatea oamenilor”, a declarat, marți, Ludovic Orban.

De asemenea, Premierul României a precizat că revenirea sau nu la starea de urgeață va depinde doar de populație și de cât de mult se vor respecta măsurile deja impuse de autorități pentru limitatea răspândirii cazurilor de coronavirus.

”Eu îmi doresc să petrecem Crăciunul liniștiți, dar depinde de fiecare dintre noi”, a mai spus Ludovic Orban.

Mai multe orașe din țară deja se află în carantină

Mai multe zone din România au decis deja impunerea carantinei, pentru că rata de infectare cu coronavirus a crescut rapid. Autoritățile au închis acele orașe pentru acestea astfel încât gradul de infectare la mia de locuitori să scadă.

Printre județele care deja se află în carantină se numără Alba: Alba Iulia, Abrud, Sebeş, Blaj, Cugir; Cluj: Gherla; Constanţa: Ovidiu; Ialomiţa: Slobozia; Maramureş: Baia Mare; Sălaj: Zalău, Jibou, Cehu Silvaniei; Sibiu: Sibiu, Cisnădie, Tălmaciu: Timiş: Sânnicolau Mare.

În timpul caratinării sunt permise deplasările scurte în zona din jurul locuinţei legate de activitatea fizică individuală, cât şi pentru nevoile animalelor de companie, este permisă deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat ori pentru activităţile agricole.

Ce restricții au aceste zone

Este permisă deplasarea pentru îngrijirea sau administrarea unei locuinţe din afara localităţii, pentru eliberarea de documente sau a celor necesare. Este permisă deplasarea pentru motive justificate precum: îngrijirea sau însoţirea copiilor sau a membrilor familiei, îngrijirea unei persoane aflate în întreţinere, asistenţa persoanelor vârstnice. Este permisă deplasarea pentru realizarea serviciilor de îngrijire personală.

Este permisă deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă şi locul desfăşurării activităţii profesionale. Pentru deplasarea pentru asigurarea de bunuri pentru necesităţile de bază, inclusiv pentru asigurarea necesităţilor de bunuri în interes profesional. Este permisă deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată.

Este necesară completarea unei declaraţii pe propeia răspundere din care să reiasă motivul deplasării atât pentru interiorul localităţii, cât şi pentru ieşirea din localitate. Cetăţenii sunt obligaţi să prezinte autorităţilor legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţi pe propia răspundere.

De asemenea, cetăţenii sunt obligaţi să prezinte personalului autorităţilor abilitate o declaraţie pe propia răspundere, completată în prealabil.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: