Redactia.ro
Home » Sport » România – Norvegia la un pas să fie amânat! Avertismentul lui Mirel Rădoi!

România – Norvegia la un pas să fie amânat! Avertismentul lui Mirel Rădoi!

Nationala Romaniei, Norvegia, Liga Natiunilor,

Naționala României mai are de jucat două partide în Liga Națiunilor, cu Norvegia și cu Irlanda de Nord. Tricolorii nu mai pot prinde primul loc în grupă, dar chiar și așa au nevoie de rezultate bune pentru a evita retrogradarea în Liga Națiunilor.

Meciul cu Norvegia se joace duminică, în timp ce patrida cu Irlanda de Nord, miercuri. Selecționerul României spune că aceste ultime confruntări nu trebuie privite ca niște partide amicale. Rădoi speră chiar ca echipa sa să-și ia revanșa, după ce a pierdut la Oslo cu 0-4, în fața Norvegiei.

”Nu vom exersa scheme la aceste meciuri, schemele le facem la antrenamente, nu la meci oficial. Trebuie să avem mare grijă, pentru că putem încheia pe ultimul loc și să cădem din urnă. Nu putem spune că sunt partide amicale sau să vorbim despre experimente în aceste meciuri. Nu vom schimba principiile noastre, indiferent de sistemul sau de jucătorii pe care îi vom avea la dispoziție. Pe mine mă interesează cum am pregătit meciul, nu mai contează ce probleme are Norvegia, poate alinia oricând o echipă foarte valoroasă. După acest joc cu Belarus, am construit ceva, am analizat greșelile care au apărut în ultimele 30 de minute ale meciului. E momentul revanșei, asta sper că vor înțelege și băieții. E important să vedem și la ce nivel suntem, să înțelegem dacă acel rezultat din tur a fost un accident”, a spus Rădoi la conferința de presă.

România – Norvegia a fost la un pas să nu se joace?

Naționala Norvegiei a fost la un pas să nu se deplaseze în România. Autoritățile scandinave au considerat că deplasarea ar reprezenta un risc.

”Am cerut echipei să nu părăsească Norvegia până la alte ordine. Există interpretări diferite ale legislației în vigoare. Dacă nu facem deplasarea, încălcăm regulile UEFA. Pierdem șansa de a câștiga grupa din Liga Națiunilor și a de ajunge într-o grupă valorică superioară care ne-ar avantaja la tragerea la sorți pentru preliminariile Campionatului Mondial. De asemenea, vor fi și repercusiuni financiare, iar UEFA nu va vedea cu ochi buni faptul că devenim primii care nu se prezintă la un meci,” a spus Terje Svendsen, președintele federației.

Primul zvorul a fost anulat până s-a făcut o nouă evaluare. În cele din urmă scandinavii au anunțat că vin pentru meciul programat duminică seara.

”După scrisoarea adresată oficialilor și o nouă întâlnire cu reprezentanții Ministerului Sănătății în care s-a discutat despre interpretarea legislației în vigoare, echipa națională are acum permisiunea să se deplaseze în România și Austria,” este comunicatul oficialilor norvegieni.

Erling Haaland, cel mai mare pericol

Erling Haaland, vedeta norvegienilor va face deplasarea la București. Rădoi a declarat că va face tot ce poate pentru a-l neutraliza pe vârful celor de la Dortmund

”Haaland e un jucător foarte valoros, atacă în ultime treime, e periculos și în zona a doua. Jucătorii vor avea toate datele pentru a-l putea bloca. Dar, la fel de bine, apar și alți doi jucători în acea zonă, Sorloth sau Joshua King. De asemenea, Odeegard poate apărea cu pase foarte bune, mai ales dacă ne va prinde pe noi cu apărarea avansată”, a spus selecționerul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: