Redactia.ro
Home » Știri » Românii care voiau să plece la muncă în Germania, blocați pe aeroportul din Cluj! Șase aeronave au fost oprite la sol

Românii care voiau să plece la muncă în Germania, blocați pe aeroportul din Cluj! Șase aeronave au fost oprite la sol

Aeroport Cluj

Șase avioane cu destinația spre Germania, au fost blocate pe aeroportul Cluj. Mii de români și-au petrecut ziua în aeroport, așteptând să plece la muncă în străinătate.

Români blocați pe aeroport

Peste 2.000 de români care voiau să plece la muncă în străinătate au rămas blocați pe aeroportul din Cluj, după ce șase avioane au fost blocate.

Potrivit Antena3, aeronavele nu aveau avizele necesare pentru a decola. Toate aprobările care erau până acum, au fost suspendate pe aeroportul din Cluj.

Ieri, aeroportul a fost practic nefuncțional, iar mii de români au așteptat ore întregi pentru a afla dacă mai pot călători sau nu. Majoritatea dintre ei erau furioși pentru că nu știau ce se întâmplă și își doreau cu orice preț să ajungă la muncă sezonieră în străinătate.

Unii erau nervoși pentru că nu știau dacă  banii pe bilete li se vor da înapoi sau dacă zborul va fi reprogramat.

În cele din urmă, Ministrul Transporturilor, Lucian Bode a decis astăzi, 10 aprilie să lase oamenii să plece la muncă în străinătate. Așadar, avioanele blocate ar trebui să decoleze în curând.

Mai multe clauze ilegale în contractele de muncă ale românilor aflați pe aeroportul din Cluj

Românii blocați pe aeroportul din Cluj care pleacă în străinătate la muncă, au primit contractele când erau în aeroport și se pregăteau să decoleze, ala că au semnat.

În document este precizat că muncitorii români care vor să plece să lucreze în Germania au termenul de preaviz de numai o zi.

Potrivit avocatului Adrian Cuculis, în Germania sunt patru săptămâni minim, înainte să ca angajatorul să concedieze angajatul.

De asemenea, o altă clauză este acea că angajatorul îi obligă pe muncitori să presteze munca suplimentară. Totodată, angajatorul le poate schimba muncitorului domeniul de activitate, cât și locul de desfășurare al activității.

Mai exact, dacă angajatului i se spune că lucrează într-un domeniu, se poate aștepta oricând ca anagajatorul să-l anunțe că va lucra într-un domeniul total diferit.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini